Oostenrijkse politie pakt zes Afghanen op voor aanranding op oudejaar

Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters

Oostenrijkse politie pakt zes Afghanen op voor aanranding op oudejaar

Print

De Oostenrijkse politie heeft zes Afghanen opgepakt omdat ze tijdens ouderjaarsnacht in Innsbruck meerdere vrouwen zouden hebben aangerand.

Minstens achttien vrouwen zijn de voorbije week naar de politie gestapt in Innsbruck. De vrouwen zeggen allemaal tijdens de nacht van 31 december op 1 januari te zijn aangerand op het grote stadsplein in het centrum van de Oostenrijkse stad. Daar waren 25.000 mensen samengekomen om 2017 feestelijk in te zetten.

“Ze dansten eerst wat rond de slachtoffers”, zei politiecommissaris Ernst Kranebitter eerder aan The Local. “Vervolgens zouden de mannen naar de borsten gegrepen hebben en hun handen tussen de benen van de vrouwen hebben gestopt. Zoiets hebben we hier nog nooit meegemaakt.”

Onderzoek

De politie startte een onderzoek en analyseerde videobeelden die door ooggetuigen werden gemaakt. Maandag meldde de politie dat er zes Afghaanse jongeren opgepakt werden. De jongemannen zijn tussen de 18 en 22 jaar oud en zijn als vluchtelingen naar Oostenrijk gekomen, zegt de politiecommandant van Innsbruck Martin Kirchler maandag. Naar twee andere verdachten wordt nog gezocht.

Een van zes Afghanen zou al bekend hebben, melden Oostenrijkse media, terwijl de anderen zeggen zich niets meer van de avond te herinneren.

De feiten doen denken aan die van tijdens de oudejaarsnacht een jaar eerder in het Duitse Keulen. Daar zouden honderden verdachten, hoofdzakelijk van Arabische en Noord-Afrikaanse origine, vrouwen ongewenst hebben betast.

MEEST RECENT