Grapje op fles douchegel draait verkeerd uit

Mama

Grapje op fles douchegel draait verkeerd uit

Print

De Britse mama Lesley Hughes (49) kan niet lachen met een speelse tekst op een fles douchegel van Lush, die ze met Kerstmis cadeau deed aan haar 12-jarige dochter Jennifer. Op de verpakking staat immers een zinnetje dat seks onder de douche stimuleert. De vrouw wil nu dat het beautymerk de boodschap verwijdert, zo zegt ze in The Mirror.

Op de verpakking van de zogenaamde Snow Fairy -douchegel staat geen gebruiksaanwijzing, wel een suggestieve boodschap. “Als je écht niet weet hoe je deze douchegel moet gebruiken, dan adviseren we om iemand die je heel leuk vindt uit te nodigen in de douche om je te tonen hoe het moet.” Het zinnetje knipoogt subtiel naar een stomende vrijsessie onder de douche en is bedoeld als grap, maar de mama uit Cornwall kan er allesbehalve om lachen.

Ze deed de douchegel cadeau aan haar 12-jarige dochter, maar die kreeg er een geïrriteerde huid van. Lelsley ze dat ze maar beter even ingrediëntenlijst kon uitpluizen, maar dan was de dochter even in de war van de bijzondere raad op de achterkant. De moeder vindt het niet kunnen dat ze haar moest uitleggen wat de fabrikant met het zinnetje wil duidelijk maken.

“Ik ben fan van het merk en koop vaak producten, maar deze tekst moet worden verwijderd. De boodschap past meer bij een bedrijf dat erotische accessoires aanbiedt”, zegt ze. De ontevreden moeder voegt eraan toe dat de roze verpakking vast veel jonge meisjes aanspreekt en de bewuste boodschap ertoe zou kunnen leiden dat kinderen dingen doen waar ze niet achter staan.

Grapje op fles douchegel draait verkeerd uit

Het beautymerk heeft intussen op de klacht van de moeder gereageerd in een statement. “We nemen onze producten heel serieus, onszelf niet al te veel. Een vleugje humor is ons kenmerk. We willen geen mensen kwetsen, maar humor is subjectief: niet iedereen lacht om dezelfde grapjes”, staat er. “We respecteren dezelfde ethische code als in kinderfilms. Daarin wordt vaak humor gebruikt die alleen volwassen mensen begrijpen.”

NIET TE MISSEN