Trump op de tenen getrapt: “Meryl Streep is een van meest overroepen actrices”

Foto: rr

Trump op de tenen getrapt: “Meryl Streep is een van meest overroepen actrices”

Print

Het lijstje van mensen die beledigd werden door toekomstig Amerikaans president Donald Trump is weer met een naam aangegroeid. Op de uitreiking van de Golden Globes haalde Meryl Streep in haar speech uit naar Trump en dat schoot bij hem in een verkeerd keelgat. “Een van de meest overgewaardeerde Hollywoodactrices”, zo noemde Trump de Oscarrecordhoudster op Twitter.

‘La La Land’ was zondagnacht de grote slokop op de uitreiking van de Golden Globes, maar wat het meest bijbleef van de avond was toch de zes minuten durende speech van actrice Meryl Streep na het ontvangen van een oeuvreprijs. Daarin hield ze een beklijvend betoog tegen Donald Trump, zonder hem bij naam te vernoemen.

Streep noemde tijdens haar dankwoord de manier waarop Trump tijdens de campagne een journalist die lijdt aan spierziekte belachelijk maakte “de meest beklijvende opvoering van het jaar”. Dat bedoelde ze uiteraard op een ironische manier. “Minachting leidt tot minachting, geweld zet aan tot geweld”, sprak een zichtbaar ontredderde Streep. “Als de machtigen hun positie gebruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal.”

Het gros van de aanwezige filmsterren in de zaal trakteerde Streep op een oorverdovend applaus, maar Trump zelf was minder onder de indruk. Via zijn geliefkoosde medium Twitter gaf hij maandag tegengas. “Meryl Streep, een van de meest overroepen Hollywoodactrices, kent mij niet maar viel me wel aan tijdens de Golden Globes”, schreef de man die over elf dagen wordt ingezworen als Amerikaanse president. “Ze is een Hillary-adept die zwaar verloor.”

Donald Trump blijft ook ontkennen dat hij de bewuste journalist van The New York Times beledigde, hoewel daar wel degelijk opnames van zijn. “Voor de honderdste keer, ik heb nooit ‘gespot’ met die gehandicapte reporter (dat zou ik nooit doen), maar ik wilde alleen tonen hoe hij ‘kronkelde’ toen hij een 16 jaar oud verhaal dat hij had geschreven totaal veranderde, om mij zwart te maken. Weer die oneerlijke media!”

 

 

 

 

 

 

MEEST RECENT