Victoria Beckham in slechte papieren

Mode

Victoria Beckham in slechte papieren

Print

Het gaat niet zo denderend gaan met het modebedrijf van de Britse ontwerpster Victoria Beckham. Volgens de laatste geruchten zou haar label een verlies van 4,6 miljoen pond (omgerekend 5,3 miljoen euro) moeten incasseren. Dat schrijft entertainmentblad The Sun.

Slecht nieuws voor Victoria Beckham: de verkoop van haar modelabel heeft in 2016 zo’n 36,5 miljoen pond (42,6 miljoen euro) in het laatje gebracht, maar de ontwerpster maakte toch om en bij de 5,3 miljoen euro verlies. Het lichtpuntje? De ontwerpster beheert DB Ventures, een van haar man zijn bedrijven, en zou bij hem 6,7 miljoen pond (7,8 miljoen euro) hebben geleend om in haar eigen merk te pompen. Een woordvoerder van Beckham Brand Holdings ontkent financiële problemen. “De manier waarop ze zaken doen, wordt verkeerd geïnterpreteerd. Hun bedrijven worden gewoon op verschillende manieren en momenten gefinancierd.”

Dit nieuws komt amper een maand nadat Victoria Beckham van de Britse overheidsdienst Companies House een formele waarschuwing kreeg omdat ze haar financiële gegevens al voor het derde jaar op rij niet op tijd indiende. De Daily Mail kon de brief bemachtigen en publiceerde toen de mededeling. “Victoria Beckham Limited zal geschrapt worden uit het register en het bedrijf zal worden ontbonden tegen van 5 februari”, stond erop.

Het is volgens de Britse media niet de eerste keer dat het merk van de voormalige Spice Girl in de problemen komt. In maart van vorig jaar verscheen een artikel in The Sun dat een blik wierp op haar financiële status. De bankrekening van haar label, opgericht in 2008, zou toen al eens met een extra van 5,2 miljoen pond (6 miljoen euro) zijn gespijsd.

NIET TE MISSEN