© svl

© stef van overstraeten

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge vader komt om het leven bij ongeluk op spekgladde E17

Een ongeval op de E17 in Zele heeft Ersin Bugdayci (32) uit Zele zaterdag het leven gekost. De man kwam na een slippartij met zijn wagen in de gracht naast de snelweg terecht. Het slachtoffer wordt in Turkije begraven, maar vrienden en familie kwamen al afscheid nemen in het funerarium in Zele.

Stef Van Overstraeten

Het ongeval gebeurde zaterdag in alle vroegte. Ersin Bugdayci was onderweg naar huis nadat hij goederen had afgeleverd bij enkele krantenwinkels, voor die open zouden gaan. Rond 6u raakte hij met zijn bestelwagen op de gladde E17 van de baan en kwam naast de snelweg in de gracht terecht, net voor de afrit Lokeren.

Een passant verwittigde de brandweer, die het slachtoffer uit zijn voertuig haalde, maar op dat ogenblik bleek Ersin Bugdayci al te zijn overleden.

Bugdayci laat twee zoontjes na, een ex-vrouw en enkele goede vrienden. “We zijn een goede vriend kwijt”, zegt zijn kameraad Serdar Celik. “Ersin was een hevige supporter van de Istanbulse voetbalclub Besiktas, maar vooral ook een harde werker. Hij combineerde twee jobs om ervoor te zorgen dat zijn twee zonen niets tekort kwamen. Hij werkte bij een bakker en ging ’s nachts ook nog leveren bij krantenwinkels. Het valt ons allemaal zwaar om afscheid van hem te nemen. Het is veel te vroeg om op zo’n jonge leeftijd het leven te laten. Het zal zijn lot zijn geweest. Zijn ouders in Turkije zijn er het hart van in.”

Laatste groet

In het funerarium Van Cleemput-Hoogewys in Zele kwam de Turkse gemeenschap een laatste groet brengen aan de geliefde dertiger. Ook zijn beste vriend Ilhan Yilmaz was aanwezig. “Ik ga hem erg missen. 32 is veel te vroeg om dood te gaan”, zegt hij. “Samen trokken we regelmatig naar het buitenland, bijvoorbeeld om naar een wedstrijd van Besiktas te gaan kijken. Maar ook naar Rusland, naar Oekraïne, we zijn er allemaal geweest. Ersin liet zijn haar ook knippen door mij in mijn zaak. En we babbelden dan over alles wat er in ons leven gebeurde. Op zijn zonen was hij heel fier. Dat hij er niet meer is, doet mij veel verdriet.”

Het lichaam van Ersin werd gewassen en gebalsemd. Het werd met het vliegtuig overgebracht naar zijn geboorteland Turkije, waar zijn familie woont en waar hij begraven zal worden.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio