Jos en Marian, restaurant Bolivar: “Ons goeie vlees, da’s ons geheim”

Print

Marian Verelst en Jos Rosseau van restaurant Bolivar: “Een goeie locatie, die ook in de toekomst nog veel mogelijkheden biedt.” Foto: PDR

Antwerpen -

Restaurant Bolivar, recht tegenover het Justitiepaleis, is al tien jaar een vaste waarde op het Zuid. De zaak wordt gerund door Jos Rosseau (50) en Marian Verelst (48). Jos is baas over de keuken, terwijl Marian de zaal bedient.

Van de bereiding over de bediening tot de afwas en de opkuis: al tien jaar doen Jos en Marian alles op eigen houtje in restaurant Bolivar. het koppel heeft dan ook veel ervaring in de horecawereld. Ze volgden een opleiding horecamanagement, en gingen vervolgens aan de slag in twee Londense luchthavenhotels. Daar schopten ze het allebei tot hotelmanager. Maar ze vonden het leuker om samen een traiteurszaak op te starten in Vilvoorde.

“Tien jaar geleden vonden we de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging”, zegt Jos. “Antwerpen leek me de geschikte stad om een restaurant te beginnen. En de ligging van dit pand, tegenover het nieuwe Justitiepaleis, sprak ons enorm aan.” Het koppel liet het historische hoekpand volledig verbouwen, en lokte meteen heel wat nieuwsgierigen.

“Voor de lunch ontvangen we veel mensen die het Justitiepaleis bezoeken”, zegt Jos. “Van advocaten over personeel tot bezoekende groepen. Maar ook werknemers van omliggende bedrijven weten ons te vinden. Voor het avondeten krijgen we veel buurtbewoners over de vloer, maar ook mensen van Linkeroever en Beveren. Als je van die kant van de Schelde komt, zijn wij de eerste zaak die je tegenkomt.”

Vlees, bier en wijn

In het prille begin moesten de zaakvoerders zoeken naar hun specialiteit, maar die werd al snel duidelijk. “Mensen kwamen vooral terug voor ons kwaliteitsvlees”, zegt Jos. “Daar zijn we ons verder op gaan focussen. Onze Black Angus is het populairst, maar ook de Ierse Wexford-steak (vlees met een vaste structuur en een uitgesproken houtige smaak, red.) is erg in trek.”

Jos en Marian, restaurant Bolivar: “Ons goeie vlees, da’s ons geheim”
Oude beelden uit de omgeving zijn verwerkt in het interieur en komen ook terug in de onderleggers. Foto: PDR

De chef maakt er een erezaak van om zijn vlees zelf in te kopen. “Zo sta ik persoonlijk garant voor de kwaliteit. Voor onze Black Angus opteren we altijd voor een rib eye, vlees dat wordt afgesneden aan de voorkant van de rug van een rund. Het voelt enorm zacht aan en bevat een groot stuk filet pur.”

Mooie toekomst

De inrichting in art deco-stijl is geïnspireerd op het Brusselse Le Falstaff, een van de oudste en mooiste brasserieën in onze hoofdstad. “Alleen mocht het voor ons iets minder opzichtig, en verwerkten we er een stukje Antwerpse geschiedenis in. Voor de verbouwingswerken gingen we op zoek naar beelden uit het Felixarchief. Daar vonden we opvallende beelden van de omgeving van de Bolivarplaats.” Het koppel hing de foto’s niet alleen op in de zaak, maar verwerkte ze ook in de onderleggers.

Jos en Marian zien de toekomst rooskleurig tegemoet. “De komst van de nieuwe woonwijk Nieuw-Zuid biedt nieuwe mogelijkheden”, zegt Jos.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio