Voormalige modestudenten lanceren eigen schoenenlabel Adult

Modestudenten lanceren eigen schoenenlabel Adult

Print

Shone Puipia en Raphaële Lenseigne, twee pas afgestudeerde modestudenten, lanceren hun eigen schoenenlabel. Adult is de naam. De stijl laat zich omschrijven als elegant, speels en een tikkeltje excentriek.

“Het ontwerpen van schoenen biedt veel mogelijkheden. Mensen durven over het algemeen al eens iets gekker doen met hun schoeisel.” Ziedaar de reden waarom Shone en Raphaële een eigen schoenenlabel begonnen.

De twee leerden elkaar kennen tijdens hun eerste jaar aan de Antwerpse Modeacademie en werden goede vrienden. De Thaise Shone behaalde vorig jaar zijn masterdiploma. Raphaële – op en top Frans – veroverde haar bachelor en werkt in 2017 verder aan haar master.

Tijdens de modeshow van de academie, waarin alle modestudenten hun collecties tonen aan het grote publiek, werd hun schoeisel van positieve feedback voorzien. Raphaële ontwierp sexy laarsjes en verwerkte bloemen in de hoge, transparante hak. Shone ging voor kleurrijke cowboylaarzen.

“Hoewel we ieder onze eigen stijl hebben, zien we wel raakvlakken. Zo hebben onze ontwerpen elk een specifieke, excentrieke toets”, klinkt het. “Het label is ontstaan uit onze vriendschap. Toen we ermee startten dachten we: ‘Why not?’. We hebben verschillende culturele achtergronden en dat maakt het nog interessanter.”

Elegant en speels

De designers omschrijven hun label als ‘elegant playfullness’. Ze gaan voor scherpe lijnen en unieke combinaties van materialen en kleuren. Dat alles gebeurt met een speelse knipoog. “We werken vooral met leder en textiel, maar gebruiken ook experimentele materialen, zoals de bloemen in de hak. Het mag allemaal een beetje ongewoon zijn, want we houden ervan de nieuwsgierigheid te prikkelen.”

De schoenen worden met de hand gemaakt in het geboorteland van Shone. In een kleine studio in Bangkok nemen vaklui de tijd om ze stuk voor stuk te vervaardigen. Met een prijs tussen 600 en 1.000 euro zijn het echter niet de goedkoopste stuks.

De naam Adult is een knipoog naar de verschillende facetten van volwassenheid. “Hoewel het een universeel gegeven is, vult iedereen volwassenheid op zijn persoonlijke manier in. Ook wij geven er in onze ontwerpen een eigen betekenis aan. Daarom ook blijven onze schoenen dat speelse karakter behouden.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio