Underground deephouse in hoogste dansoord van ’t Stad

De organisatoren van Cafeína en Décafeína, met (van links) Mattias Van de Poel, Gary, Zaki en Roma. “In Klub Goud gaan we back to basics. De muziek zal centraal staan.” Foto: Sven Couberghs

Underground deephouse in hoogste dansoord van ’t Stad

Print
Antwerpen -

Bijna is het gedaan met de unieke Antwerpse uitgaanslocatie Klub Goud. Maar in januari wordt er nog gefeest. En hoe. Het bekende houseconcept Cafeína slaat vrijdag de handen in elkaar met houselabel Atmosphere Records voor een bijzondere avond in het hoogste dansoord van ’t Stad.

Cafeína betreedt nieuwe paden. Het Antwerpse houseconcept bestaat ondertussen elf jaar en stond in Belgiës grootste clubs, deed al meerdere keren Tomorrowland aan en barstte meermaals uit zijn voegen in Bocadero. “Waar het tijdens een doorsnee Cafeína om het totaalconcept gaat, om de beleving, het entertainment en de extraatjes, gaan we nu back to basics. In Klub Goud zal enkel de muziek centraal staan”, vertelt één vierde van het bezielersteam Mattias Van De Poel.

Onder de noemer Décafeína keren de organisatoren terug naar de muzikale basis. Niet het volledige spectrum aan housemuziek zal worden neergezet zoals ze dat anders wel gewend zijn te doen. “Deze keer gaan we de onbekendere, ietwat stevige deephouse, techhouse tot zelfs techno verkennen. Geen hitjes dus.”

Daarvoor werken ze samen met deephouselabel Atmosphere Records en met Hoog en Droog: een van de concepten waar het label en diens oprichter Jochem Peterson mee naar buiten komen. “Voor ons is het heel interessant om met een label samen te werken. Indien dit een succes wordt, sluiten we een nieuwe coproductie zeker niet uit.”

Ampere

Het is de tweede keer dat er een Décafeína plaatsvindt. De eerste editie ging een tijdje geleden door in Ampere. “Als je dan de aftermovie van die avond vergelijkt met die van onze gewone Cafeína -feestjes, valt het verschil meteen op. Het donkere, zwart-witkarakter springt eruit.”

In de toekomst moet Décafeína zo’n drie keer per jaar plaatsvinden. “We merken dat dit undergroundgegeven het erg goed doet in Antwerpen en willen daar zelf iets aan toevoegen. Vanaf dit jaar zullen er daarom ‘maar’ zes in plaats van negen gewone Cafeína’s plaatsvinden en drie Décafeína’s. Voor dit laatste concept willen we dan naar kleinere locaties trekken en meer de Berlijnse toer opgaan.”

Laatste kans

Maar eerst Klub Goud. En dat belooft misschien wel een uitdaging te worden, nu de gevolgen van oudjaar nog maar net uit ieders lijf zijn geslapen. “Bovendien zullen we een minder breed publiek aantrekken dan doorgaans. Maar de locatie spreekt tot de verbeelding. Het feit dat de club er bijna mee stopt, leeft ook heel erg. Veel mensen willen er toch minstens een keer geweest zijn. Het uitzicht is er prachtig en dansen op deze hoogte kun je nergens anders in ’t Stad. Daarvoor moet je naar Berlijn of Amsterdam. Ik denk dus wel dat we uiteindelijk zullen uitverkopen”, zegt Van De Poel. “Bovendien is Klub Goud niet zo groot. Er kan maximum vierhonderd man binnen.”

En wat de muziek betreft, zit het alvast helemaal goed. “Als headliner hebben we Ramon Tapia weten te strikken.” Deze van origine Chileense Nederlander reist de hele wereld af met zijn groovy deephouse. “Daarnaast zal ook Roma draaien. Hij is een van de medeoprichters van Caféina en is meteen ook de enige van ons vier die zelf draait.” Verder zullen ook Cemode, Leesa en Brossi zich achter de draaitafels op de 21ste verdieping van de Antwerp Tower installeren om er een geweldig feest van te maken.

Hoog en Droog invites Décafeína: vrijdag 6 januari vanaf 23u in Klub Goud, De Keyserlei 5. Toegangsprijs: 10 euro vvk, 12 euro kassa.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio