© REUTERS

“Identiteit dader aanslag nachtclub Istanbul is bekend”

De dader van de aanslag op een nachtclub in Istanbul tijdens oudejaarsnacht, is geïdentificeerd. Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu woensdag. Details maakte hij niet bekend. De klopjacht op de verdachte houdt intussen aan.

lbo

“De persoon die de terreuraanslag in Istanboel pleegde, is geïdentificeerd”, aldus Cavusoglu aan het nieuwsagentschap Anadolu.

Bij de aanslag, die is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS), op club Reina vielen 39 doden, vooral buitenlanders.

De autoriteiten verspreidden dinsdag verschillende beelden van de verdachte. Volgens de Turkse media gaat het om een man uit een Centraal-Aziatisch land. De Turkse overheid, die naar een “moeilijk onderzoek” verwees, had maandag al laten weten dat gegevens over de dader waren verzameld, met betrekking tot “vingerafdrukken en het uiterlijk”.

Ondanks talrijke arrestaties, van ook de vermoedelijke echtgenote van de verdachte, heeft de Turkse politie tot op heden nog geen doorbraak gemeld. In de stad Izmir zijn volgens het nieuwsagentschap DHA 27 verdachten opgepakt in het onderzoek naar de aanslag. Het aantal arrestaties ligt zo op 43.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER