© VTM Nieuws

Vlaamse overleefde aanslag Istanbul: “Je hoort die schoten en denkt: ga ik sterven?”

Gruwel. Zo omschrijft de Vlaamse Jennifer De Boevere wat er zich op oudejaarsavond afspeelde in nachtclub Reina in Istanbul. “We waren daar om te feesten en dan plots ‘tatatata’...”

Guy Stevens

Vijf dagen Istanbul om Nieuwjaar te vieren: dat was het plan van Jennifer De Boevere en een vriend. De apotheose moest oudejaarsavond worden in nachtclub Reina, maar dat werd het niet. Integendeel.

“Rond middernacht leek alles nog in orde”, vertelt de merkbaar aangeslagen De Boevere aan VTM Nieuws. “Maar dan hoorden we plots ‘tatata’, zo begon het. Iedereen begon te roepen dat we moesten gaan liggen.”

Haar reisgezel raakte ze kwijt in de chaos die daarna ontstond. “Urenlang vroeg ik me af of hij dood was of niet. Hij had zich verstopt onder andere mensen en ik vond hem daardoor niet.”

Plots werd ze een kamertje vol frigo’s binnengetrokken door een Marokkaanse jongen. Hoe lang ze er zat, weet ze niet. “Het was verschrikkelijk. Je vraagt je zoveel af. Ga je sterven, ga je niet sterven? Je hoort die schoten en dan denk je: is het aan mij? Hoe is het met mijn reisgenoot? Leeft hij nog?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER