© REUTERS

Nog vier mensen opgepakt na aanslag op nachtclub

De Turkse autoriteiten hebben nog vier personen opgepakt na de aanslag in nachtclub Reina in Istanbul. In totaal zijn nu al twaalf mensen gearresteerd, aldus de Turkse krant Hürriyet en BBC. De antiterreurpolitie heeft ondertussen een filmpje vrijgegeven van een reeks ‘selfies’ van de vermoedelijke dader.

De beelden werden opgenomen door de verdachte terwijl hij op straat wandelde. De antiterreureenheid van de politie gaf geen verdere details over waar en wanneer de beelden werden geregistreerd.

Vingerafdrukken

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus liet nog weten dat autoriteiten beschikken over informatie over de vingerafdrukken en uiterlijke kenmerken van de verdachte, en dat ze bezig zijn met de identificatie van de man, aldus BBC maandagavond.

Kurtulmus bevestigt nog dat acht mensen werden gearresteerd, zoals de Turkse media eerder berichtten, en verklaarde dat er nog een operatie plaatsvond in het district Zeytinburnu, waarbij nog eens vier mensen werden opgepakt. De vermoedelijke dader, die volgens de Turkse media afkomstig is van Oezbekistan of Kirgizië, werd niet gevat.

Bij de aanslag in oudejaarsnacht kwamen 39 mensen om het leven, onder wie een man met de Belgisch-Turkse nationaliteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER