Altenawijk kreunt onder stroompannes

Sinds tweede kerstdag heeft de Altenawijk in Kontich te kampen met de ene stroompanne na de andere. Een gevolg van werken eerder in december. De buurt hoopt op een snelle oplossing.

SaRe

“Dan eens is het hier in de Altenastraat, de dag erop is de Edegemsesteenweg of de Abelenlaan aan de beurt”, vertelt buurtbewoonster Ann Verschueren. “Soms gaat het om een algemene panne, soms liggen er enkele delen van het net uit.”

De problemen begonnen op tweede kerstdag en gaan ondertussen dus al ruim een week mee. Ook op sociale netwerksite Facebook zijn de pannes al enkele dagen een populair gespreksonderwerp. Haast alle bewoners werden al geconfronteerd met uitgevallen stroom tijdens het koken voor de feestdagen of met dienst weigerende verwarming op een koude winteravond. “Ik ben met mijn eten naar mijn zoon getrokken”, vertelt buurtbewoner Freddy Van Schil op ATV.

“Zelfs als de stroom werkt is het bang afwachten hoe lang het gaat duren”, zegt Ann Verschueren. “De verlichting begint dan te flitsen.” Ook maandag zaten delen van de Altenastraat en de Edegemsesteenweg ruim vijf uur lang zonder stroom.

Graafwerken

De buurtbewoners contacteerden de afgelopen dagen distributrienetbeheerder Eandis en die stuurde steeds arbeiders ter plaatse. De werkmannen werden overstelpt met vragen van buren. Pas gisteren werd duidelijk wat er aan de hand is in de wijk. “De oorzaak ligt bij graafwerken die begin december in de buurt uitgevoerd zijn”, zegt Eandis-woordvoerder Jean-Pierre Blomme. “Daar hebben zich kabelbeschadigingen voorgedaan die zich nu manifesteren.”

Eandis zit verveeld met de problemen en probeert zo snel mogelijk voor herstellingen te zorgen. Intussen hoopt de netbeheerder dat de problemen snel ophouden. “In het verleden gebeurde het dat de pannes ophielden na een aantal dagen”, legt Blomme uit. “We willen ons uiteraard verontschuldigen bij de buurtbewoners.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio