© EPA

Nasser Al Attiyah bezorgt Overdrive Racing eerste zege

De 46-jarige Qatarees Nasser Al Attiyah heeft maandag de eerste etappe in de 38e editie van de Dakar Rally gewonnen. In een Toyota van het Belgische Overdrive-team had de eindwinnaar van 2011 en 2015 voor 39 kilometer tussen de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion en het Argentijnse Resistencia 24 seconden minder nodig dan de Spanjaard Xavier Pons (Ford). Al Attiyah’s Spaanse teamgenoot Nani Roma werd op 29 seconden derde en met de Zuid-Afrikaan Giniel De Villiers, op 41 seconden vijfde, eindigde er nog een derde rijder van Overdrive in de top vijf.

De Fransman Sébastien Loeb (Peugeot), negenvoudig wereldkampioen rally, werd zesde op 55 seconden, zijn land- en teamgenoot Stéphane Peterhansel, die zijn titel verdedigt, twaalfde op 1:34. Tom Colsoul navigeerde de Pool Jakub Przygonski (Mini) naar een veertiende stek op 1:47.

Probleemloos was de dag van Al Attiyah niet. Na de klassementsrit had hij al een brandje in zijn 4x4 te blussen. “Op tien kilometer van de finish zagen we rook en een beetje vuur in de buurt van de passagiersstoel. We zijn wat trager gaan rijden om zeker te kunnen finishen en na de aankomst konden we het snel doven.” Al Attiyah moest vervolgens wel door Giniel de Villiers naar het bivak gesleept worden. .

Meer sportnieuws