© BELGA

Trein rijdt 3 spoorlopers aan nabij Charleroi: 2 doden

Op een spoorweg nabij Charleroi zijn maandagmiddag twee dodelijke slachtoffers gevallen. Ze wandelden langs de sporen ter hoogte van Landelies (Henegouwen) en zijn gegrepen door een trein. Een derde persoon overleefde het drama maar raakte wel zwaargewond.

tg, fivr, belga

De slachtoffers zouden wandelaars geweest zijn die in de spoorwegtunnel liepen om zo een kortere weg te kunnen nemen. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen na het ongeval, waarbij naast de lichamen een stafkaart werd gevonden. De lokale politie kent de plaats van het ongeval omdat daar nogal wat daklozen schuilen tegen de koude. Wellicht werden ze verrast door de aankomende trein.

Intussen is er ook meer bekend over de identiteit van de dodelijke slachtoffers. Het zou gaan om een man en een vrouw, afkomstig uit de regio rond Namen. Ze waren op slag dood. Het derde slachtoffer, een man of vrouw uit Brussel, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De treinbestuurder zelf verkeert in shock.

De reizigers in het betrokken treinstel zijn intussen allemaal geëvacueerd. Het treinverkeer op de lijnen Charleroi-Lobbes en Lobbes-Erquelinnes is nog altijd onderbroken in beide richtingen. De NMBS voorziet vervangbussen.