© BELGA

Hier vierden Filip en Mathilde oudejaar met hun gezin

Onze koning en zijn gezin genieten op de Dominicaanse Republiek met hun kinderen van een tropische strandvakantie en enkele dagen rust. Al liepen ze op een informele receptie al de Amerikaanse ex-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger tegen het lijf.

gn/ bron: arecoa.com

Het bericht staat vandaag op een toeristische website van het eiland in de Caraïben. Het Koninklijk Paleis bevestigt dat het vorstenpaar op dit moment een privé-verlofperiode neemt maar geeft geen verdere commentaar. Volgens de toeristische site van de Dominicaanse Republiek arecoa.com zou onze Belgische vorst met zijn hele gezin oudejaar gevierd hebben in de kustplaats Punta Cana op de oostelijke punt van het eiland.

Volgens de site kwamen zij pas op 30 december aan in het huis van een Belg waar zij ook logeren. De toeristische nieuwsbron meent ook te weten dat Filip en zijn gezin vandaag al weer naar huis afreizen.

Op de dag van hun aankomst waren Filip en Mathilde te gast op een receptie bij buren. Daar viel op dat koningin Mathilde met heel wat gasten een babbeltje maakte. Koning Filip onderhield er zich kort met een andere voorname gast, de oud-minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Henry Kissinger (93).

Clinton

Het vorstenpaar en Kissinger zijn overigens niet de enige beroemdheden die momenteel in Punta Cana op vakantie zijn. Ook Bill Clinton geniet er van het tropische klimaat. Normaal had ook zijn echtgenote Hillary erbij moeten zijn maar nog volgens de site moest zij verstek geven omwille van een hevige verkoudheid.

Morbide detail: nog geen twee weken geleden werd een 48-jarige Belg in Punta Cana op straat doodgestoken voor de ogen van zijn echtgenote. Eerder in 2016 werd een andere landgenoot, de 71-jarige Marina Muls, op de Dominicaanse Republiek vermoord door een inbreker. En de afgelopen tien jaar werden nog vier andere Belgen vermoord op het paradijselijke eiland. Geen enkele zaak werd opgelost.