© BELGAIMAGE

Britse minister waarschuwt voor aanslag door IS met chemische wapens

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de ambitie om een grote aanslag te plegen in Europa en daarbij zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Dat zegt de Britse minister van Veiligheid Ben Wallace. Volgens hem zouden de terroristen het gebruik van chemische wapens dan niet schuwen.

nadb

Wallace benadrukt dat Islamitische Staat eerder al chemische wapens heeft ingezet in Syrië en Irak. Hij vermeldde ook een rapport van Europol waarin gewaarschuwd wordt voor een chemische dreiging en het feit dat “de grootste vrees van iedereen” misschien werkelijkheid kan worden.

“Islamitische Staat heeft als doel om grote aanslagen te plegen”, zei de minister zaterdag aan de Sunday Times. “De terroristen willen zo veel mogelijk slachtoffers maken en zo veel mogelijk mensen terroriseren. Ze hebben geen moreel bezwaar tegen het gebruik van chemische wapens. Als ze de mogelijkheid zouden krijgen, zouden ze dat ook hier doen.”

Wallace waarschuwt ook voor “de vijand binnen het systeem”. De terreurgroep heeft namelijk plannen om “verraders” binnen te krijgen in overheden, legers en grote bedrijven. “We moeten waakzaam zijn voor vijanden binnen ons systeem”, klinkt het. “Er zijn verraders en zij vormen een grote bedreiging.”