© Twitter /@teamverkeerzwb

Vluchtende wagen ramt Nederlandse politiewagens aan Antwerpse grens

De Nederlandse snelweg A4 was maandagvoormiddag afgesloten tot aan de Belgische grens, waar die overgaat in de A12-Havenweg. Dat was een gevolg van een achtervolging waarbij een vluchtende wagen meerdere politieauto’s ramde. De bestuurder is aangehouden.

JoRo

“De achtervolging begon op de A29 bij Willemstad, nadat wij rond tien uur meerdere meldingen binnenkregen dat iemand asociaal aan het rijden was”, vertelt politiewoordvoerder Alwin Don aan Omroep Brabant. “De politiehelikopter vloog daar toevallig in de buurt en pikte de auto als eerste op, later gingen er ook politieauto’s die kant op.”

De achtervolging ging verder richting Bergen Op Zoom. Na een half uur achtervolgen besloten de Nederlandse agenten om de bestuurder van de weg te drukken. Daarbij ramde hij verschillende politiewagens. Uiteindelijk belandde het voertuig in een sloot op de A4, niet ver van de Antwerpse grens. Er vielen geen gewonden.

De weg was urenlang dicht tussen het knooppunt Markiezestraat, vlakbij Woensdrecht, en de Belgische grens ter hoogte van Zandvliet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws