© ss

Na de discodel is er nu de ‘oliedel’, een oliebol gevuld met frikandel

Een krokodel, een discodel... Dat Nederlanders geregeld creatief omspringen met voedsel, is geen geheim. Met de “oliedel” wordt aan dat lijstje nu een nieuwe uitvinding toegevoegd. Het concept is eenvoudig: een oliebol gevuld met frikandel.

nadb

De uitvinding is bedacht door enkele vrienden uit het dorp De Mortel in Noord-Brabant. Toen ze afgelopen vrijdag op café zaten, vroeg iemand zich af hoe een oliebol in combinatie met frikandel zou smaken.

Tijdens hun jaarlijkse Dellie Rally - een brommertocht langs de snackbars in Oost-Brabant - beslisten ze te experimenteren. “Elk jaar gaan we met dezelfde mensen oliebollen eten dus hebben we deze editie een doos frikandellen meegenomen en gezegd: maak er maar wat van”, zegt Tim van der Aa, een van de bedenkers, aan Omroep Brabant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot hun grote verbazing smaakten de oliedellen nog goed ook. De vrienden bakten er tachtig in totaal en die waren razendsnel op. Of je de oliedel nu met mayonaise of poedersuiker moet eten? “Dat is een kwestie van smaak. Sommige mensen combineren het.”