© Joris Herregods

© joris herregods

1 / 2

Dijar is de eerste Antwerpenaar van 2017

Apetrots zijn ze, de 22-jarige Mizafre en haar echtgenoot Memetali Haliti (29). Hun zoontje Dijar is de eerste Antwerpenaar die in 2017 het levenslicht zag. Hij werd tijdens de nieuwjaarsnacht geboren om 2.10u, in het Jan Palfijnziekenhuis.

dvd

Ze was pas uitgerekend voor 11 januari, maar vlak voordat de familie Haliti zaterdagavond aan tafel schoof voor het laatste avondmaal van het jaar, begonnen de weeën. Een paar uur later, om 02.10u, werd zoontje Dijar geboren. Hij is kerngezond en weegt 2,925 kilogram.

Mama Mizafre is in de wolken. “Ik woon zelf ondertussen al zes jaar in België, maar mijn man, met wie ik getrouwd ben in ons thuisland Albanië, kwam pas negen maanden geleden over naar hier”, vertelt ze. “We hebben er geen gras over laten groeien om ons eerste kindje te maken”, lacht ze.

Edegem

Mizafre, die zelf in Merksem woont, beviel in het Jan Palfijnziekenhuis. “Het is echt een speciaal gevoel om in deze sfeer te bevallen”, zegt ze. “Het personeel is ook zó vriendelijk en behulpzaam.”

Opvallend genoeg beviel er nagenoeg op hetzelfde uur - zij het een tikkeltje later - ook iemand in het Universitair Ziekenhuis in Edegem. En rond half zeven ’s ochtends werd er een kindje geboren in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio