© EPA

Gemoederen laaien op na dodelijke steekpartij in Poolse stad Elk

In de Poolse stad Elk, in het noordoosten van het land, is het tot relletjes gekomen nadat vier buitenlanders waren opgepakt omdat ze ervan verdacht worden een jongeman te hebben doodgestoken tijdens de oudjaarsnacht.

De politie zegt vier buitenlanders te hebben opgepakt, maar wil de nationaliteit van de betrokkenen niet bevestigen. Volgens het agentschap PAP zou het gaan om mensen van Tunesische, Marokkaanse en Algerijnse nationaliteit, die in een kebabtent in de stad werken.

Volgens mediaberichten zou het slachtoffer, een jongeman, een rotje gegooid hebben in de richting van de kebabtent. De vier buitenlanders zouden fel gereageerd hebben en uiteindelijk de jongeman messteken hebben toegebracht.

Honderden inwoners van Elk, van wie er enkelen stenen en rotjes bij zich droegen, zijn zondag voor de kebabzaak samengekomen. Ze gooiden met allerlei dingen naar de zaak. Er sneuvelden ruiten en er waren racistische slogans te horen. De politie kwam tussenbeide en kreeg het aan de stok met een aantal herrieschoppers.

“We hebben 21 mensen opgepakt, de meest aggressieve. Er is versterking opgeroepen en de situatie is rustiger aan het worden”, luidt het bij de politie. De burgemeester riep al op tot kalmte en respect voor het slachtoffer van het drama.

Nu in het nieuws