Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldlopenSoest - Ali Hamdi en Wesley De Kerpel op podium in korte cross

“Het ging hard tegen hard tussen ons”

Ali Hamdi (tweede in de korte cross) en Wesley De Kerpel (derde in de korte cross) hebben op de Sylvestercross in Soest 2016 in schoonheid afgesloten.

basp

Op het zware crossparcours stond er geen maat op de Nederlander Wouter Ploeger. Hij won de race in 10’27”. Achter hem vochten Ali Hamdi uit Kapelle-op-den-Bos en Wesley De Kerpel uit Heist-op-den-Berg een verbeten strijd uit voor de tweede plaats. Ali Hamdi was na 10’34” in de eindsprint de sterkste en mocht als tweede het podium op. De Kerpel (10’35”) werd derde.

“Omdat we in Soest kwamen lopen, moesten we toch een Nederlander laten winnen”, grapte het duo voor de camera van de Nederlandse atletiekwebsite Losse Veter.

De twee trainingsmakkers vochten tot het einde een felle strijd uit. “Het was hard tegen hard tussen ons”, vertelde De Kerpel. “De laatste hectometers waren voor mij heel erg moeilijk vanwege het zand, want dat lag echt heel zacht. Ik vond het heel moeilijk om er door te geraken. In de laatste zandstrook van 200 meter vlak voor de finish ging het licht uit bij mij. Uiteindelijk ben ik nog blij dat ik mijn derde plek kon vasthouden.”

2017

De twee atleten blikten ook al even vooruit op 2017. Ali Hamdi: “2016 was voor mij letterlijk een jaar van vallen en opstaan. In 2017 wil ik minstens even goed doen.”

De Kerpel: “Mijn doelen liggen vooral op de piste: de combinatie 1500m en 5000m. Op de 5000m wil ik minstens een kwartminuut van mijn besttijd doen en 13’30” lopen. Op de 1500m heb ik een record staan van 3’41”. Dat staat een beetje lelijk. Maar doe er ongeveer twee seconden af en dat ziet er dan wel mooi uit. Misschien is dat wel een mooi doel.”