Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldlopenSoest - Tim Van de Velde (16) wint bij de juniores

“Ik heb graag een uitdaging”

Tim Van de Velde won in Soest de wedstrijd bij de juniores. De 16-jarige loper uit Sint-Katelijne-Waver gaf de twee jaar oudere Nederlandse juniores het nakijken.

basp

Hoewel Van de Velde nog scholier is, besloot hij net als vorig jaar om bij de juniores mee te lopen om wat meer tegenstand te hebben. Maar zelfs tegen twee jaar oudere tegenstanders wist hij vlot te winnen. Hij haalde het in 20’59” met negen seconden voorsprong op de nummer twee.

“De wedstrijd is redelijk snel in zijn plooi gevallen. Ik was snel gestart waardoor ik onmiddellijk wat voorsprong had. Ik heb die voorsprong stilaan kunnen vergroten en ben al genietend over de finish gelopen”, vatte hij de cross samen.

Na Ertvelde (26/12) was de loper van AC Duffel enkele dagen ziek. “Ik had er niet onmiddellijk last van. Al miste ik misschien een heel klein beetje kracht in het zand”, vertelde Van de Velde, die genoot van het mooie parcours. “Ik vond het een heel gevarieerd parcours waarin alle aspecten van het crossen terugkwamen. Er waren zowel snelle als trage stukken, duinen, bochten, zand en het was constant opletten geblazen.”

“Hard afzien”

Al drie jaar is Tim Van de Velde ongeslagen in zijn leeftijdscategorie. Daarom is het voor hem interessant om zich af en toe met oudere atleten te meten. “Ik hou er wel van om bij de juniores mee te lopen. Ik heb graag een uitdaging. Tot het einde strijden voor de overwinning en hard afzien maken het voor mij mooier. Daar kan ik sterker van worden.”

Van de Velde heeft voor begin 2017 nog ambitie. “Ik wil het Crosscupklassement winnen en mijn titels verdedigen. Ook van het Vlaams kampioenschap voor alle categorieën heb ik een groot doel gemaakt.”