Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Veldrijdenbaal - Maxim Van Gils achtste bij de juniores

“Het hoogst haalbare”

Maxim Van Gils bolde in de GP Sven Nys in Baal bij de juniores als achtste op ruim één minuut van winnaar Jelle Camps over de streep. “Dit was voor mij het hoogst haalbare.”

lce

Maxim Van Gils kon vorige week in Loenhout zijn kansen niet echt verdedigen. Daarom was hij gisteren in Baal zo tevreden met een achtste plaats. “Ik was in Zolder zwaar gevallen. Ik had me daarbij bezeerd aan het staartbeen en had ook pijn in de onderrug”, vertelt de cyclocrosser uit Wuustwezel. “In Loenhout ondervond ik daar nog veel last van en kwam ik amper in het stuk voor.”

Zoveel beter trok hij zich in Baal uit de slag. Van Gils eindigde knap achtste en was daarmee de vijfde Belg. “Mijn zesde plaats in Overijse niet meegerekend was dit één van mijn beste resultaten dit seizoen”, verklapt Maxim. “Ik was vooral ook blij met de manier waarop dat gebeurde. Normaal lijden mijn prestatie onder de kou. Die bemoeilijkt mijn ademhaling. Toch viel het dit keer best mee. Ik had me extra ingeduffeld. Ik was ook de hele wedstrijd pijnvrij. Maar meer dan een achtste plaats zat er in dat sterk deelnemersveld toch niet in.”

Het BK in Oostende is zijn volgende cross. “Hoge ambities koester ik niet met al dat zand. Dat is mijn ding niet. Toch verken ik woensdag de omloop.”