Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© EV

BasketbalBasket Sensationkempense mannen - Harlem Lakers (Amsterdam) 82-71 - Mannen sluiten tweedaagse hoogmis van het Kempense basketbal winnend af

“Het is een eer als je wordt gevraagd”

Kempense basketballiefhebbers zorgden twee dagen lang voor een tot de nok gevulde Axion in Geel. Als kers op de taart versloegen de Kempense mannen de Harlem Lakers uit Amsterdam.

Erwin Vandenbergh

Basket Sensation was aan zijn 19de editie toe en was voor het eerst over twee dagen gespreid. “We wilden het vrouwenbasketbal een afzonderlijke plaats geven”, zegt organisator Niels Bartholomeus.

“In de Kempen hebben we eigenlijk maar een kleine basketbalfamilie, maar wel eentje met een warm hart. Daarom komen we elk jaar een keer samen om te feesten. Naast de vrouwen en de mannen krijgt ook het G-basket in de Barmhartige Stede een prominente plaats (zie hieronder).”

Voor de wedstrijd van de mannen tegen Harlem Lakers (82-71) selecteerde gelegenheidscoach en ex-Belgian Cat Anke De Mondt het kruim van de Kempense basketballers. “In een ploeg spelen met jongens waartegen je het in de competitie moet opnemen, is altijd wel speciaal”, weet Bob Borgmans van Okido. “In het begin is dat wel wat aanpassen, maar na verloop van tijd draaide het aardig rond.”

Ook voor Yannick Paeleman (T&T Turnhout) was de match meer dan alleen maar beleving. “Weet je, het is al een grote eer als je wordt gevraagd om deel te nemen. Je wil dan voor het talrijk opgekomen publiek toch ook wel laten zien waarom ze precies jou hebben gekozen. Het is natuurlijk niet een wedstrijd zoals in de competitie, maar eens die match is begonnen, ga je toch altijd voor winst. Vorig jaar verloor de Kempense selectie nipt tegen de Lakers, maar nu hebben we de volledige match gedomineerd”, besluit Paeleman.