Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldlopenSylvesterlauf Trier

Yannick Michiels eindigt zevende op de 8km en Sofie Van Accom zesde op de 5km

Yannick Michiels en Sofie Van Accom sloten 2016 in de Sylvesterlauf in Trier af met een mooie ereplaats. Michiels werd zevende op de 8km en Van Accom zesde in de elitewedstrijd (5km) bij de vrouwen.

basp

Het was al het derde jaar op rij dat Yannick Michiels aan de start stond in Trier. De voorbije twee jaar eindigde de Desselnaar telkens zesde, nu werd het een zevende plaats. Hij zette een tijd neer van 23’38”. Daarmee was hij vijftien seconden trager dan vorig jaar. Maar hij was wel de beste Belg, voor Pieter-Jan Hannes, die elfde werd. De loper van Vabco Mol reisde zondag meteen door naar Zuid-Afrika. Via een trainingsstage van vier weken wil hij zich voorbereiden op het tweede luik van het winterseizoen. Op 11 februari mikt Michiels op een toptijd op de 3000m op de IFAM indoor in Gent.

Bij de vrouwen nam Sofie Van Accom voor het eerst deel aan de Corrida in Trier. De 1500m-specialiste hield zich goed staande in het sterke deelnemersveld en finishte zesde. Ze had 16’38” nodig voor haar 5km. Vlak na Gamuchu Ferahiwat (vijfde in 16’34”) was ze de tweede Belgische in de Duitse stad. Ook zij wil zich de komende maanden indoor tonen. Op papier is de limiet voor het EK indoor in Belgrado (3-5 maart) van 4’13”75 een realistische doelstelling voor de 1500m-loopster die vorige zomer haar outdoorrecord op 4’07”30 bracht.