Dit zijn de slachtoffers van de aanslag op een nachtclub in Istanbul

Bij de schietpartij in een nachtclub in Istanbul kwamen op nieuwjaarsnacht 39 mensen om het leven. Bij de slachtoffers zitten ook heel wat buitenlanders.

lbo

Bij de 39 doden zitten minstens 15 mensen met de buitenlandse nationaliteit. Eerder raakte al bekend dat er ook een Belg om het leven kwam. Het gaat om een Limburger van 23 jaar.

Daarnaast zijn er ook dodelijk slachtoffers uit Jordanië (3). Ook uit Saoedi-Arabië komen er slachtoffers, maar er is onduidelijkheid over de aantallen. Er is sprake van 7 doden uit Saoedi-Arabië. Elias Wardini uit Libanon is ook omgekomen. Nog minstens één andere Libanees stierf bij de schietpartij.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft intussen bevestigd dat ook een Fransman die ook de Tunesische nationaliteit had, is gestorven. Ook een Israëlische vrouw van 18, Leanne Nasser, en twee Tunesiërs kwamen om.

Een Iraakse student, Ahmed R. Essam, die Internationale Betrekkingen studeerde aan de Universiteit van Erbil, werd eveneens doodgeschoten. Nog 3 andere Irakezen stierven bij de aanslag.

Daarnaast kwamen ook nog twee Indiërs, één Canadees en één Syriër om het leven.

Vier lichamen moeten nog geïdentificeerd worden.

Kelner, agent, bewaker

Bij de Turkse slachtoffers is intussen duidelijk dat politieman Burak Yildiz (21) om het leven kwam bij de aanslag, net als bewaker Fatih Cakmak. Hij overleefde een paar weken geleden nog de aanslag vlak bij het stadion van Besiktas. Hatice Karcilar, die voor een privé-beveiligingsfirma werkte in de club, werd ook neergeschoten. Ook een kelner van de club, Kenan Kutluk, werd gedood.

Reina

In de club vierden zo’n 700 mensen Nieuwjaar. De schutter was gewapend met een kalasjnikov. De gouverneur van Istanbul spreekt onomwonden van een terreuraanslag.

MEER OVER Aanslag nachtclub Istanbul

Nu in het nieuws