© BELGA

Wereldkampioen Iserbyt springt naar de zege bij beloften in Baal

Het werd een bloedstollende finale van de beloftenwedstrijd in Baal. Met een perfecte balkenpassage in de laatste ronde kon Eli Iserbyt toch het laken naar zich toe trekken. Belgisch kampioen Thijs Aerts werd op enkele meters tweede. Quinten Hermans mocht nog als derde het podium op.

Gosse van der Meer schoot als beste uit de startblokken en nam zowat heel de beginfase voor zijn rekening. Daarna kwam Thijs Aerts aan het commando. De Belgische kampioen sloeg meteen een kloofje op Nicolas Cleppe en van der Meer.

Een ontketende Aerts reed steeds verder weg en in de achtervolging kregen Cleppe en van der Meer het gezelschap van Quinten Hermans, Eli Iserbyt en Adam Toupalik. Wereldkampioen Iserbyt probeerde de kloof op Aerts te verkleinen, maar zijn werk draaide op niets uit. Half koers liep de voorsprong van Aerts op naar twintig seconden en leek hij gewonnen spel te hebben.

Nicolas Cleppe, ploegmaat van de leider, probeerde immers het tempo uit de achtervolgende groep te halen, maar Iserbyt en Toupalik lieten zich niet ringeloren. De wereldkampioen ging opnieuw vol in de tegenaanval en kon met nog anderhalve ronde voor de boeg aanpikken bij Aerts.

Iserbyt ging vanaf dan geen enkele keer meer van de kop. Hij legde een verschroeiend tempo op, maar Aerts brak niet meteen. Pas in de absolute finale kon Iserbyt zich, door te springen over de balken, van Aerts ontdoen. Met enkele meters voorsprong kwam de wereldkampioen solo over de streep. Quinten Hermans liet Toupalik nog achter voor de laatste podiumplek.

Iserbyt draagt overwinning op aan familie De Clercq

Voor Iserbyt was al de vierde overwinning in de DVV Verzekeringen Trofee. "Ik zag een ronde eerder dat Aerts niet over de balken sprong", vertelde hij. "Ik wist dan ook dat ik daar iets kon proberen. Ik wilde echter niets aan het toeval overlaten en nam heel de laatste ronde voor mijn rekening."

Door over de balken te springen, maakte hij het af. "We kregen vanmorgen te horen dat de vader van Mario De Clercq overleden is. Dat gaf me toch extra kracht om zo diep te gaan. Ik hoop dat deze overwinning toch een lichtpuntje kan zijn in de donkere dagen van de familie De Clerq", besloot de man van Marlux Napoleon Games.

Thijs Aerts was erg teleurgesteld met zijn tweede plaats. "Weer net niet", foeterde hij. "Ik had nochtans een mooie voorsprong, maar merkte dat ze steeds dichter kwamen. Toen heb ik ze toch laten terugkomen en gokte ik op de laatste ronde, maar Eli legde zo een hoog tempo op dat ik hem nergens voorbij kon en aan de balken was ik kansloos. Hopelijk lukt het volgende week op het Belgisch kampioenschap wel om de armen in de lucht te gooien", eindigde de belofte van de Telenet-Fidea Lions.

Meer sportnieuws