Clubs bestolen in lokalen sportpark Heikant

Inbrekers aan de haal met 10.000 euro aan multimedia

Onbekenden hebben ingebroken in de gebouwen van sportpark Heikant. Ze gingen er aan de haal met 10.000 euro aan multimedia. Voetbalclub K. Kalmthout SK beschikt over beelden van de daders en heeft er goede hoop op dat de daders alsnog worden gevat.

Margo Tilborghs

In het nieuwe sportpark Heikant aan de Heikantstraat werd er onlangs bij drie verenigingen ingebroken. De feiten dateren al van dinsdag 20 december maar in het kader van het gerechtelijk onderzoek, kon en mocht er aan de zaak nog geen ruchtbaarheid aan gegeven worden.

“Ze zijn er vandoor met een dure beamer die aan het plafond was bevestigd, twee nieuwe versterkers, en een hightech mengpaneel. Al dat materiaal hebben ze tussen 4 en 5u ’s nachts weggehaald”, zegt Danny Van Heybeeck, verantwoordelijke voor de sponsoring. “Gelukkig hadden we zowel buiten als binnen camera’s hangen. De twee dieven staan dus op beeld en zijn herkenbaar. Helaas kunnen wij er geen naam op plakken en dus weten we nog steeds niet met wie we te maken hebben. Daarom willen we nu meer ruchtbaarheid aan de zaak geven."

"De inbrekers moeten op de hoogte zijn geweest van het nieuwe materiaal", zegt Sven Nagels, bestuurslid. "Ze zijn heel gericht te werk gegaan en wisten precies waar alles stond. Ze probeerden ook bewust zoveel mogelijk camera's te ontwijken. Ondanks de inbraak zijn we blij dat er verder geen vandalisme is gebeurd. Dat had de zaak alleen maar erger gemaakt."

Lees het hele artikel maandag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio