© *

© Instagram

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Model openhartig over haar angststoornis

Het Britse bikinimodel Sjana Earp (22) spreekt in een video op haar kanaal op YouTube openhartig over de angststoornis waar ze al sinds haar kindertijd mee kampt. Het model durfde als kind nauwelijks naar het strand toe en ontwikkelde zelfs een grondige hekel aan haar verjaardag. Met haar video hoopt ze lotgenoten een hart onder de riem te steken.

VVA

De talrijke foto's en video's van Sjana Earp (22) op haar sociale media doen uitschijnen dat ze een zorgeloos luxeleventje leidt, maar schijn bedriegt nog maar eens. Het Britse bikinimodel kampt immers met een ernstige angststoornis die haar volledige kindertijd domineerde en diepe sporen heeft nagelaten. Dat heeft Sjana Earp zelf verteld in een video die ze op vraag van haar talrijke volgers postte op haar kanaal op YouTube.

"Ik heb altijd al last gehad van mijn angststoornis," benadrukt Sjana Earp in de video. "Mijn hele leven al. Ik ben eraan gewend geraakt om me voortdurend angstig te voelen. Doordat de productie van adrenaline in mijn lichaam compleet verstoord is door een stofwisselingsziekte krijg ik op geregelde tijdstippen ernstige angstaanvallen die mij keer op keer opnieuw overvallen."

Hoewel het bikinimodel haar angststoornis tegenwoordig goed onder controle kan houden, was dit tijdens haar kindertijd wel anders. Zo durfde ze nauwelijks naar het strand toe, nam ze nooit deel aan groepsactiviteiten met slechts het allerkleinste wedstrijdelement - laat staan echte wedstrijden - en bracht ze haar verjaardagen steevast alleen op haar kamer door.

Op aanraden van haar volgers praat ze nu ook voor het eerst uitgebreid over haar angststoornis. Zo hoopt ze lotgenoten een hart onder de riem te steken en dergelijke thema's uit de taboesfeer te halen.

MEER OVER Fit & Gezond