© Tom Goyvaerts

Topvolley Callant Antwerpen - Maaseik 1-3

Geen vierde opeenvolgende finale voor Topvolley Callant Antwerpen

Topvolley Callant Antwerpen zal geen vierde opeenvolgende finale spelen. De jonge leeuwen van coach Dardenne konden niet opnieuw stunten tegen een ervaren en sterker Maaseik dat op 12 februari de finale speelt in het sportpaleis tegen eeuwig rivaal Roeselare.

Marcel Bernaerts

Nochtans was alles voorhanden om er een groot feest van te maken in een tot de nok gevulde Arenahal die al een uur voor de wedstrijd bulkte van de sfeer. Maar het jonge Antwerpen leek onder de indruk van het gebeuren, verlamde en stapelde de fouten in alle onderdelen op. Maaseik profiteerde en onder impuls van een sterke Maan pakte het de twee broodnodige sets voor de kwalificatie. Uiteindelijk verloren de sinjoren na de heenwedstrijd nu ook de terugwedstrijd met 1-3 en zat de kwalificatie er eigenlijk nooit in.

"Dit had ik me toch iets anders voorgesteld", verbeet Niels Huysegoms de ontgoocheling om deze gemiste kans."We waren duidelijk niet in ons gewone doen. Hoe dat kwam? Tja, mogelijk toch wat onder de indruk van alles rondom dit gebeuren. Zo zie je maar wat een beetje druk kan doen met een speler. Je voelde het ook op het veld. Het was niet zoals de voorbije weken. Al vond ik Maaseik in de eerste set niet echt super, maar wij zakten met de minuut weg."

Antwerpen startte inderdaad het beste en het liep 7-4 uit, maar doofde dan op pijnlijke wijze uit als een kaars. Aanvallend kregen de sinjoren amper een bal tegen de grond geslagen en in verdediging - nochtans het sterkste punt van dit jonge Antwerpen - werd er amper een bal van de grond gehaald.

"In dat onderdeel zag je vandaag niet het echte Antwerpen. Jammer, want dan hadden we nog een kans gehad. Maar we begonnen dan ook nog te twijfelen in receptie en lieten zo Maaseik, dat in die beginfase niet eens zo moeilijk serveerde in de wedstrijd komen. Maar eens Maaseik in set twee een beslissende kloof had geslagen, voelde je dat het gedaan was. Al wil ik de prestatie van Maaseik, dat een zeer sterke tweede set speelde, helemaal niet minimaliseren. Dat we hier vandaag verliezen is geen schande, alleen de manier waarop is toch een beetje pijnlijk. Zeker voor zoveel volk wil je toch iets beter voor de dag komen. Vooral omdat je in je achterhoofd weet dat bij winst een wedstrijd in het magische sportpaleis er aan komt. Het is een kans die je als speler niet al te vaak krijgt. Mogelijk heeft die gedachte ons toch wat verlamd. De vijf dagen rust die we nu krijgen, zullen goed doen om de batterijen op te laden. Zeker na een wedstrijd als deze. Hier moeten we lessen uit trekken en nu zo snel mogelijk de focus op de rest van het seizoen zetten waarin we met Europese wedstrijden en play-offs nog wel wat mooie wedstrijden in het verschiet hebben."

Setstanden:17-25, 15-25, 25-21, 14-25.