Frituur ’t Steen moet ophoepelen

Luc Van Ranst voor zijn frietkot. Foto: dbw

Frituur ’t Steen moet ophoepelen

Print
Antwerpen -

Een van de laatste echte fritbarakken in Antwerpen gaat verdwijnen. Frituur ’t Steen aan het Steenplein krijgt geen verlenging van zijn concessie van het stadsbestuur en uitbater Luc Van Ranst moet nu op zoek naar een ander plekje in ’t Stad. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Echte fritkoten zijn een uitstervende soort in Antwerpen. Naast Frituur ’t Steen zijn er twee resterend: aan de Royerssluis en aan het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever. Binnenkort dreigen alleen die laatste twee nog over te blijven. Na tien jaar loopt de concessie van Frituur ’t Steen af en de stad wil die niet verlengen.

Het stadsbestuur ziet de nakende heraanleg van de Scheldekaaien als een goede reden om komaf te maken met het frietkot. De stad geeft ook de voorkeur aan tijdelijke foodtrucks tijdens festivals als ‘Antwerpen Proeft’ en ‘Barrio Cantina’. In september moet Frituur ‘ t Steen definitief verdwijnen van zijn plekje naast de wandelbrug.

Uitbater Luc Van Ranst reageert erg teleurgesteld en heeft al met de stad samengezeten om een nieuwe standplaats te verkrijgen. Van Ranst zegt de Meir te verkiezen als nieuwe locatie en de stad belooft elke mogelijke locatie te zullen onderzoeken qua haalbaarheid.

Video: atv

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio