JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016

Foto: rr

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016

Print

Vraag aan een man of vrouw in de straat wat hij of zij van 2016 vond en de kans is groot dat het woord ‘kutjaar’ valt. De mensen in het lijstje hieronder baalden het bijna afgelopen jaar extra hard om uiteenlopende redenen. Zo beleefde een Wuustwezels koppel een trouwpartij in mineur omdat er maar 15 gasten kwamen opdagen, beleefde de brandweer een rotdag toen het twee ton rottend vlees van de Ring moest opkuisen en heeft David Gevaert ongetwijfeld ook al betere jaren beleefd dan het jaar waarin hij tot tweemaal toe aan de kant werd geschoven bij voetbalclub Antwerp. Dit is ons hoogstpersoonlijk lijstje van 10 pechvogels van 2016.

Koppel nodigt 219 gasten uit, maar ziet er maar 15 opdagen op trouw

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: rr

Twaalf tafels, zeventig stoelen, een grote partytent en verrassingsbroden. Alles stond klaar voor het trouwfeest van Eddy Rosback en Sandra Vansteenwinckel in Wuustwezel, op een mooie zomerdag in september. 219 gasten waren uitgenodigd via Facebook en 70 vrienden hadden gemeld dat ze erbij zouden zijn. De stoelen die uiteindelijk nodig waren: amper vijftien. “Heel frustrerend”, verklaarde Eddy nadien. Begrijpelijk, want wat de mooiste dag van hun leven had moeten worden, draaide uit op een feestje in mineur. “We hebben een lijst van iedereen die ging afkomen, en die ga ik allemaal uit mijn vriendenlijst verwijderen. Facebook blijft er alleen nog voor familie en echte vrienden. Wij zijn gelukkig, dat is het belangrijkste”, verklaarde Eddy nadien.

 

Man dondert van Brabo-standbeeld voor ogen van politie

 

Heel wat dronkenlappen kunnen niet aan de lokroep weerstaan om tijdens een avondje stappen in de Antwerpse binnenstad en aangemoedigd door vrienden op het Brabo-standbeeld te klauteren. Doorgaans gaat daar ook wel wat overmoed mee gepaard en eens omhoog geklommen, weten sommige stoere drinkebroers niet meer hoe ze weer heelhuids naar de begane grond moeten afzakken. Zoals de man in dit filmpjedie in zich in volle zomer aan wat waaghalzerij waagde. Op het filmpje zien we hoe twee agenten hem sommeren om naar beneden te komen. Daarop tuimelt de roekeloze kerel naar beneden en zijgt hij neer naast het standbeeld. Naast ongetwijfeld enkele blutsen en builen leverde het hem ook een uitbrander van de agenten en een afgang op de sociale media op. Niet voor herhaling vatbaar dus.

 

David Gevaert, tot twee keer toe afgedankt op de Bosuil

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: Photo News

 

Royal Antwerp FC beleefde een ontgoochelend 2016 en de verpersoonlijking daarvan was misschien wel David Gevaert. De Gentenaar werd begin vorig seizoen binnengehaald door sterke man Patrick Decuyper om de Great Old eindelijk weer naar de hoogste voetbalklasse te loodsen. Lange tijd zag het er naar uit dat coach Gevaert zou slagen in die missie tot het stamnummer 1 plots aan faalangst begon te lijden. Antwerp kwam daardoor op de laatste speeldag net tekort tegen rivaal Eupen om de titel te grijpen. Gevaert betaalde het gelach en kreeg een minder prestigieuze functie binnen de club. In oktober dit jaar volgde dan de verrassing toen de flamboyante John Bico werd binnengehaald om Antwerp uit het slop te halen. Gevaert kreeg opnieuw een plek in de staf, maar ditmaal als assistent van Bico. Het leek al snel duidelijk dat de voormalige T1 weinig in de pap had te brokken, zeker toen Bico twee nieuwe assistenten aan zijn zijde kreeg. Voor Gevaert het signaal dat hij overbodig was. De vernedering was ditmaal echt te groot en hij gooide de deur bij Antwerp (definitief?) achter zich dicht.

 

Ruth Aerts mocht al erg snel haar valies pakken in De Mol

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: VIER

 

Als eerste afvallen, het is altijd sneu. Zo ook voor Ruth Aerts uit Deurne. Maandenlang had ze uitgekeken naar haar avontuur in Argentinië, waar ze een van de tien deelnemers zou zijn in het nieuwe seizoen van De Mol. Maar al na enkele dagen in het spel werd de droomwereld doorprikt. Ruth had zich compleet miskeken op wie de saboteur in het spel was en mocht als eerste beschikken. De programmamakers hadden echter een beetje mededogen en gaven Ruth de kans om in het spel te blijven. Daar dachten de andere deelnemers echter anders over en Ruth mocht toch beschikken. Maar niet voor ze eerst een lading verf over zich gesproeid kreeg in de wagen waarin ze de aftocht mocht blazen. Er zijn fijnere manieren om afscheid te nemen.

 

Dieven aan de haal met volgepakte gezinsauto

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: rr

 

Voor Greetje Michielsen en haar gezin uit Kontich eindigde een mooie zomervakantie in Zuid-Frankrijk in mineur. In de nacht van hun thuiskomst gingen dieven aan de haal met hun familiewagen. Die zat nog helemaal volgeladen met bagage. Na een vermoeiende reis wilde het koppel de kinderen zo snel mogelijk in bed stoppen. Daarom laadden ze enkel de hoogstnodige spullen uit hun Volkswagen Caddy Maxi. Daar zouden ze ’s anderdaags snel spijt van krijgen. Het was niet zozeer de diefstal van de auto die Greetje zwaar viel. “De auto was verzekerd, maar de bagage die erin zat natuurlijk niet”, verklaarde ze. “Een tent, kampeerspullen, kinderwagens, fietsjes, steps, geboortedekentjes, een rugzak van mijn partner met daarin een laptop en een iPad... De dieven hebben echt alles meegenomen. Ik vind het verschrikkelijk, want aan de meeste spullen hecht ik emotionele waarde.”

 

Brandweermannen moeten in loden hitte twee ton rottend slachtafval opkuisen

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: BFM

 

14 september 2016 was een prachtige nazomerse dag met temperaturen die tot 30 graden en meer piekten. De meeste Vlamingen snakken naar zulke dagen, maar brandweerlui die in hun zware pakken moeten opereren zien ze met minder enthousiasme tegemoet. Zeker wanneer er een oproep binnenkomt om twee ton rottend slachtafval te gaan opkuisen op de Antwerpse Ring. Die was op het wegdek terechtgekomen na een ongeval met een vrachtwagen. De Civiele Bescherming kwam een handje toesteken om het bijzonder smerige en stinkende afval op te kuisen en het wegdek te reinigen. Omdat het door de hitte ondraaglijk was om lang in de pakken te werken, wisselden ze elkaar om de vijftien minuten af. De arme stakkers van de brandweer en Civiele Bescherming kregen al snel op de sociale media heel wat steunbetuigingen en groeiden zo uit van pineuten tot helden van de dag.

 

Koppeltje denkt ongezien de liefde te kunnen bedrijven, maar gaat viraal

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: Facebook

 

In mei leggen alle vogels een ei, zo luidt het gezegde en ook mensen krijgen al sneller de kriebels in de buik bij de eerste lenteprikken. Zo ook bij een dolverliefd koppel dat op de trein stond te wachten in Berchem-station. Het perron was leeg en afgescheiden van de andere perrons via een wand. De ideale gelegenheid om ongestoord snel de liefde te bedrijven, alvorens de trein arriveert, zo dachten ze. Waar de tortelduifjes geen rekening mee hadden gehouden was het gebouw aan de overzijde, een opleidingscentrum waar tientallen mensen zich stonden te vergapen aan de stomende scène die zich op het perron afspeelde. Anno 2016 mag het niet verwonderen dat enkelen meteen hun camera bovenhaalden, waarop duizenden likes en shares al snel volgden. Daar gaat dan het innige momentje …

 

Organisatie van Titan Run beleeft voor tweede jaar op rij nachtmerrie

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: rr

 

De organisatoren van de populaire obstakelloop Titan Run in Nijlen beleefden voor het tweede jaar op rij enkele slapeloze nachten. Vorig jaar werden drie deelnemers zwaar ziek nadat ze hadden deelgenomen aan de loopwedstrijd vol geploeter en geklauter. Onderzoek wees toen uit dat de zieken getroffen waren door de zogenaamde rattenziekte, een bacteriële infectieziekte die voorkomt in de urine van knaagdieren, vooral ratten, en die zich via water en modder verspreidt. Na de editie van 2016 meldden zich opnieuw zieken en ditmaal geen drie maar een zestigtal. De paniek en de verbijstering bij de organisatoren was zo groot dat ze meteen meldden dat de Titan Run zou worden opgedoekt. De naam van het evenement leek voorgoed bezoedeld omdat het evenement alweer met de rattenziekte in verband werd gebracht. Enkele maanden later bracht medisch onderzoek aan het licht dat er echter geen rattenziekte in het spel was, maar dat de zieke deelnemers allemaal het griepvirus hadden opgedaan. Het gaf de organisatoren moed om toch verder te gaan. Nijlen wordt vanaf volgend jaar echter vaarwel gezegd als locatie, maar de Titan Run krijgt een nieuwe start in de Lilse Bergen.

 

Ilse Heylen krijgt uitnodiging voor Olympische Spelen die erg bitter smaakt

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: rr

 

Een uitnodiging in de bus krijgen om deel te nemen aan de Olympische Spelen. De meeste atleten zouden een gat in de lucht springen, maar niet Ilse Heylen. De 39-jarige judoka, die al op drie eerdere Olympiades op de tatami verscheen, was nochtans doodgraag naar Rio de Janeiro afgezakt. Door pech en een gemist plaatsingstornooi zag ze een vierde deelname echter door haar neus geboord en de Wilrijkse atlete was er het hart van in. Enkele dagen voor de start van de Spelen, toen de grootste ontgoocheling was doorgespoeld, kreeg Heylen tot haar verbazing alsnog een uitnodiging van het OIympisch Comité in de bus. Opnieuw volgde een mokerslag voor Heylen, die niet op de uitnodiging kon ingaan omdat ze compleet uit vorm en helemaal niet op haar wedstrijdgewicht was. “Na het verlies tijdens de kwalificaties en de emotionele rollercoaster na het incident op de Masters én het feit dat we dit nieuws pas zo laat te horen krijgen, is er opnieuw verdriet in ons huis”, klonk het nadien.

 

Sportkamp valt in duigen door infectie

JAAROVERZICHT. Dit waren onze tien pechvogels van 2016
Foto: rr

 

Ze hadden waarschijnlijk al een tijdje uitgekeken naar hun sportkamp aan zee in Blankenberge, de leerlingen van de basisscholen Sint-Lutgardis uit Brasschaat en De Zonnevlier uit Vlierzele. Maar in de nacht van 17 november sloeg het noodlot toe. Het ene na het andere kind werd in de loop van de nacht ziek. De begeleiders schakelden de hulpdiensten in en 27 kinderen en twee leerkrachten werden afgevoerd naar vijf verschillende ziekenhuizen. Omwille van het grote aantal zieken werd zelfs het medisch rampenplan afgekondigd. Alle zieken hadden blijkbaar een maagdarminfectie opgelopen. De meeste zieken waren er al snel weer bovenop, maar het leuke sportkamp viel wel volledig in het water.

Nu in het nieuws