Afhaalrestaurant met fusionkeuken opent in februari

Print
Afhaalrestaurant met fusionkeuken opent in februari

Morfo Drosakis voor het pand waar haar zaak binnenkort opent. Foto: Wim Hendrix

Berchem -

Naast de Sint-Hubertuskerk in de Beernaertstraat opent eind februari het eethuisje Morfo de deuren. Dat serveert in hoofdzaak meeneemgerechten, al dan niet vegetarisch, uit de mediterrane en de Midden-Oosterse keuken.

“Ik ben beeldend kunstenaar, maar werk ook al dertien jaar in de Antwerpse horeca”, vertelt de 34-jarige Morfo Drosakis. Zij is zaalverantwoordelijke bij restaurant Cuichine, een Chinees toprestaurant in de wijk Zurenborg.

“Zo heb ik bijvoorbeeld drie jaar gewerkt in een Joods restaurant. Inspiratie uit de wereldkeuken te over. Dus vond ik de tijd rijp om een eigen zaak te beginnen waarin ik de opgedane ervaring kan benutten. Als fervente kok ben ik verzot op een fusionkeuken, waarin ik mediterrane en Midden-Oosterse invloeden kan mixen. In mijn eethuisje Morfo ga ik alles zelf bereiden, wat het assortiment beperkt houdt. Maar natuurlijk zal een moussaka, als eerbetoon aan mijn Griekse herkomst, niet ontbreken op de kaart. Met een vegetarische va­riant, want mijn eethuisje biedt voor de helft vegetarische maaltijden aan. De nadruk ligt op versheid, met vooral veel groenten en kruiden.”

Morfo wordt in de eerste plaats een afhaalrestaurant. “Het is geknipt voor wie een lekkere, verse maaltijd wil, maar geen tijd of zin heeft om die zelf te bereiden.” Gezonde meeneemgerechten, het werpt een heel ander licht op het begrip take away. “Meeneemrestaurants hebben nog een te negatieve connotatie”, betreurt Drosakis. “Velen denken daarbij alleen aan fastfood, maar je kunt ook op een originelere manier dan met friet, kebab of pizza afhaalgerechten serveren.”

Morfo zal enkel overdag geopend zijn. “Je kunt er ook ter plaatse lunchen, want in het kleine zaakje komen een paar tafeltjes, voor maximaal acht personen. Zo kun je er ’s middags een soepje, slaatje of broodje eten. Voor leveringen op locatie ga ik samenwerken met de fietskoerierdienst Deliveroo en je vindt mijn gerechten ook via Flavr, de website waarmee je maaltijden van hobbykoks uit je buurt kunt bestellen.”

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio