Legendarische Sotscop herleeft als Cuba Libre

Print
Mechelen - Een van de meest legendarische plekken in de Mechelse horeca is vanaf volgende week opnieuw open: de kelder van de Sotscop. Mechelaar Miguel Andres Ska (30) van de bekende Cuba Libre-feestjes opent in het pand een bar.

Een halfjaar heeft Miguel Andres Ska gewerkt aan de verbouwing van het statige pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. “Het was een bewuste keuze om een zaak te openen in deze straat. Hier hangt een vibe van jonge ondernemers die me doet denken aan de Antwerpse Kammenstraat. Het pand is er eentje waar ik al langer mijn oog op had laten vallen”, vertelt hij.

Dé blikvanger is zonder enige twijfel de zestiende-eeuwse kelder waar Cuba Libre mee uitpakt. “Het is haast niet te geloven dat deze bijzondere ruimte meer dan dertig jaar ongebruikt is gebleven. Dit is de plek waar generaties Mechelaars hebben gedanst”, zegt Miguel.

"Geen discotheek"

Dansen zal je hier opnieuw kunnen doen. “We gaan bijvoorbeeld salsalessen organiseren. Maar het is zeker niet de bedoeling om er een discotheek van te maken. Ik ben tegen alcoholmisbruik of druggebruik. Daarom kies ik er bewust voor om er geen nachtzaak van te maken. Tijdens het weekend zijn we maximum tot 2u open”, legt de zaakvoerder uit.

Voor jazzavonden, akoestische avonden, R&B of deephouse bent u hier aan het juiste adres en het wordt ook mogelijk om de kelder te huren voor privéfeestjes. “Wij willen vooral met concepten werken”, klinkt het. Het uitgangspunt van Cuba Libre is een ongedwongen, huiselijke sfeer. “Een bar waar iedereen welkom is, jong en oud. Met redelijke, betaalbare prijzen. We willen de drempel zo laag mogelijk houden”, zegt Miguel.

Van feestjes tot eigen bar

Zo kan u vanaf dinsdag 27 december, de openingsdag van de bar, voor 2,20 euro een pintje bestellen. “We zijn de eerste zaak in Mechelen die San Miguel van het vat zal tappen. Daarnaast hebben wij een pils en Gouden Carolus Tripel van het vat”, vertelt Miguel. Op de kaart ook een tiental gins en wijnen. “Een huiswijn heb je al voor 3,6 euro. De beste wijn op de kaart kost 6,4 euro per glas. En uiteraard serveren we cocktails.”

Met de bar bouwt de jonge Mechelaar verder op het succes van zijn Cuba Libre-feestjes dit jaar. “Het was al langer mijn droom om zoiets te organiseren. We zijn in mei begonnen met tweehonderd bezoekers op de Vijfhoek. De volgende keer op het binnenplein van het stadhuis waren het er al tweeduizend”, blikt Miguel terug.

Na een succesvolle zomerse afsluiter bij brouwerij Het Anker en een wintereditie in de Oude Vleeshalle probeert Miguel Cuba Libre vanaf volgend jaar eveneens uit in Antwerpen. In zijn thuisbasis Mechelen is er voortaan dus ook een bar. Die is van dinsdag tot en met zondag geopend van 16 tot 1u en tijdens het weekend tot 2u.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio