Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“De spelers worden positiever”

Kurt Gessner (zittend) met zijn zoon Mathias. Foto: koen fasseur

“De spelers worden positiever”

Ook Mathias Gessner klopt steeds nadrukkelijker op de deur van het eerste elftal

Ook Mathias Gessner, zoon van Kurt, heeft zijn eerste speelminuten al beet. Hij viel twee weken geleden in op het veld van Londerzeel. “Ik ben de coach heel dankbaar”, aldus Mathias Gessner.

De 18-jarige centrale middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij het toenmalige Germinal Beerschot en KV Mechelen en keerde twee seizoenen geleden terug naar Hoogstraten, waar hij op jonge leeftijd ook al één seizoen had gespeeld. “Ik train al een tijdje mee met de A-kern, maar vorig jaar had ik wat moeite met het fysieke aspect”, zegt Mathias Gessner. “Ik word echter beter en beter en de spelers beginnen positiever te worden tegenover mij. Ik ben de coach heel dankbaar dat ik al eens heb mogen proeven van het grote werk, ook al trapte Wesley Snoeys net nadat ik het veld was opgekomen de 2-2 binnen. Het maakt mij ook niet uit of ik één minuut, twee of drie minuten mag spelen.”

Gessner is de vaste nummer tien bij de reserven en scoorde dit seizoen al zeven doelpunten. “Mijn afstandsschot is mijn gevaarlijkste wapen. Ik denk dat bijna al mijn doelpunten op die manier zijn gevallen. Ik ben ook sterk aan de bal en probeer het overzicht te bewaren. Zo heb ik vorige week bijvoorbeeld twee assists gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat mijn kansen gaan komen als ik hard blijf werken.”

Vader Kurt deelt die mening.

“Ik heb vorige week Zwarte Leeuw - Hoogstraten gezien en dat niveau heeft Mathias zeker in zich. Ik denk dat hij al een goede tien kan zijn, maar dan moeten er twee spelers achter hem staan die werken. Dat heeft hij op deze leeftijd nog nodig. Hij staat ook scherp en ziet het weer volledig zitten. In het begin van het seizoen sloot hij door vakantie tien dagen later aan en hij heeft er ook nog twee à drie weken uitgelegen met een blessure. Daardoor heeft het lang geduurd voor hij weer zijn beste niveau haalde.”

Papa Gessner ziet toch een aantal verschillen met zichzelf. “Mathias heeft twee goede voeten en dat had ik niet, want ik was zuiver rechtsvoetig. Ik moest het ook meer van de korte dribbels en mijn techniek hebben, maar hij compenseert dat met andere dingen. Hij is veel sterker en heeft een heel goede lange bal.”

Kurt Gessner hoopt alvast dat er in de terugronde nog kansen komen voor zijn zoon.

“Al die jonge gasten hopen dat natuurlijk, maar ze kunnen er bij Hoogstraten niet naast blijven kijken. Het zou heel mooi zijn, mocht Mathias echt zijn kans krijgen bij Hoogstraten.”