© Dirk Kerstens

‘El Magico’ duikt op in Frankrijk na ontvoering

Vijf weken nadat hij werd ontvoerd aan de Slachthuislaan in Antwerpen is Younes El B., de jongste broer van topcrimineel Othman EL B., weer thuis. ‘El Magico’ wist gisteren te ontkomen aan zijn kidnappers en zocht hulp bij de plaatselijke politie in Frankrijk. Uiteindelijk werd hij door leden van de federale gerechtelijke politie naar Antwerpen gebracht.

Joris van der Aa, Sam Reyntjens

“Gelukkig is hij terecht, want ik begon stilaan te vrezen voor een slechte afloop”, zo reageerde John Maes, de advocaat van Younes El B., gisteren op het nieuws dat zijn cliënt levend werd teruggevonden. “De ontvoering begon wat lang te duren.”

Younes El B., bijgenaamd El Magico, werd vijf weken geleden gekidnapt toen hij Basic Fit aan de Slachthuislaan in Antwerpen verliet. De daders sleurden hem in een auto en scheurden weg.

Kort daarop zouden de kidnappers contact hebben opgenomen met broer Othman El B., een Antwerpenaar van Marokkaanse origine die omschreven wordt als een van de grootste en rijkste cocaïnesmokkelaars in de Lage Landen. De ontvoerders lieten hem weten dat hij ettelijke miljoenen euro zou moeten betalen als hij zijn broer levend wilde terugzien.

De ontvoering van El Magico zou in verband gebracht worden met een gewelddadig conflict tussen een groep Nederlandse Marokkanen en de groep waartoe Othman El B. wordt gerekend. De Nederlandse Marokkanen zouden de Antwerpse drugsbaron verwijten dat hij hen buitenspel heeft gezet in de cocaïnehandel tussen Zuid-Amerika en Antwerpen. De Nederlandse groep Marokkanen eist miljoenen van El B. om de geleden ‘verliezen’ te compenseren.

Younes El B. werd gisteren als slachtoffer gehoord door de onderzoeksrechter. Daarna ging hij naar zijn familie. Vandaag moet hij voor de rechtbank verschijnen als verdachte in de grote cocaïnezaak tegen de Nederlandse televisiepresentator Frank Masmeijer.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio