DE Studio eert Studio Herman Teirlinck met audiotour

Print
Antwerpen -

DE Studio, het podium voor jong talent in de voormalige thuisbasis van Studio Herman Teirlinck in hartje Antwerpen, gaat met een permanente installatie de geschiedenis van de legendarische toneelschool opnieuw tot leven wekken. Een “luistermaquette” en een audiotour leveren de bezoeker een karrenvracht aan verhalen van oud-studenten en -docenten, die voor de gelegenheid nog een keer door de gangen van het gebouw dwaalden om er te getuigen over hun belevenissen.

Studio Herman Teirlinck was vanaf 1970 dertig jaar lang een van de meest toonaangevende toneelscholen in Vlaanderen en Nederland. Heel wat latere sterren uit de theater- en televisiewereld kregen er hun opleiding. Sinds 2011 is de provincie Antwerpen eigenaar van het statige gebouw aan het Mechelseplein. Kunstencentrum Villanella kreeg het in erfpacht en bracht er DE Studio in onder. Met “DE Stemmen van DE Studio” wil men nu de verhalen van vroeger teruggeven aan het gebouw en de hedendaagse bezoeker.

“DE Stemmen van DE Studio” belooft grappige anekdotes, gênante geheimen en verhalen over experimenten, afwijzingen en succes in Studio Herman Teirlinck. Onder meer Adriaan Van den Hoof, Charlotte Vandermeersch, Johan Heldenbergh, Karel Vingerhoets, Lucas Van den Eynde en Mitta Van der Maat leverden de getuigenissen én spraken ze zelf in.

De luistermaquette zal toegankelijk zijn vanaf 27 december tijdens de openingsuren van DE Studio. Het audioparcours kan je beleven op zondag 22 en 29 januari en zondag 5 februari, telkens om 10, 11 en 12 uur. Groepen kunnen ook op afspraak langskomen. Tickets kosten 5 euro per persoon.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio