© AFP

Raonic kiest met Nederlander Krajicek voor een opmerkelijke coach

De Nederlander Richard Krajicek gaat aan de slag als coach van de Canadese tennisser Milos Raonic. De nummer drie van de wereld maakte dat bekend via Instagram. “Ik weet zeker dat Richard met zijn ervaring en als Wimbledonkampioen me kan helpen om mijn nieuwe en hogere doelen voor 2017 te bereiken”, schreef Raonic.

De 25-jarige Canadees verbrak onlangs de samenwerking met de Spaanse ex-tennisser Carlos Moya, die afgelopen seizoen als zijn coach fungeerde. Raonic beleefde een persoonlijk topjaar, die hij begon met winst van het ATP-toernooi in Brisbane. De lange Canadees, die over een sterke service beschikt, bereikte vervolgens de laatste vier bij de Australian Open en op Wimbledon speelde hij zijn eerste grandslamfinale. Raonic klom naar de derde plek op de wereldranking, achter Andy Murray en Novak Djokovic.

Met Krajicek aan zijn zijde hoopt Raonic komend seizoen zijn eerste grandslamtitel te winnen. De twee werkten afgelopen seizoen al heel even samen, maar toen kwam het niet tot een akkoord. Nu gaat de 45-jarige Nederlander wel als coach van de Canadees aan de slag.

Krajicek maakte dinsdag ook bekend dat hij nog zeker drie jaar directeur blijft van het ATP-toernooi in Rotterdam. “Deze twee banen zijn voor mij een ideale combinatie”, aldus de oud-tennisser, die in 1996 Wimbledon won. “Ik liep al even rond met de ambitie om te gaan coachen. En om dan aan de slag te kunnen met een topspeler als Raonic is natuurlijk een mooie kans. Dat Rotterdam Ahoy daarnaast het vertrouwen uitspreekt om met me door te willen, maakt het compleet. Ik heb al eerder gezegd dat dit, na zelf spelen, de mooiste baan in tennis is.”

Meer sportnieuws