Aanslag op woning van handlanger ontvoerde drugsbaron

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag een aanslag gepleegd op de woning van cocaïnesmokkelaar Mohamed E.H., de rechterhand van de ontvoerde en vermiste drugsbaron Abdelkader Bouker. De daders joegen drie kogels door de voordeur van het huis en probeerden brand te stichten met een molotovcocktail.

vdaa/sare

De woning bevindt zich aan de Guldensporenstraat in Borgerhout. Op het moment dat de woning onder vuur werd genomen, rond 00.30u, waren verschillende leden van de familie E.H. aanwezig maar niemand raakte gewond.

Het vermoedelijke doelwit van de aanslag, Mohamed E.H., was niet in de ouderlijke woning. Omwonenden die op straat gingen kijken nadat ze de schoten hadden gehoord, zagen dat een auto aan de voordeur in brand stond. De daders van de aanslag hadden vermoedelijk geprobeerd om een brandbom tegen de gevel te gooien maar het projectiel kwam op de geparkeerde auto terecht.

Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse om naar sporen te zoeken in de woning, de wagen en de omgeving. Het Antwerpse parket is een onderzoek gestart naar de vermoedelijke wraakactie, zo bevestigt parketwoordvoerder Philippe Van Tongerloo.

De feiten houden mogelijk verband met een grote, misgelopen cocaïnedeal tussen Nederlandse gangsters en de bende rond de Antwerpse drugsbaron Abdelkader Bouker, die in het criminele milieu ‘De Jood’ wordt genoemd. In de nasleep van die deal, in juli 2016, werd Bouker ontvoerd. Hij is nog steeds spoorloos.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio