Persverantwoordelijke Lynn Wesenbeeck en Jacky Schoepen stellen het project Captain Jack voor. © Saskia Van Gestel

Zoon van Bobbejaan bouwt uniek themapark rond luchtvaart

Jacky Schoepen voltooit tegen eind 2018 op de parking van Sunparks in Mol een themapark rond luchtvaart. Een Boeing 747, een helikopter, een Fokker 50 en de 75 meter hoge Eco-Dôme zijn maar enkele van de blikvangers.

Saskia Van Gestel

De bouw van het 12.000 m² grote themapark Captain Jack begint volgend jaar. Het is een kinderdroom van Jacky Schoepen (51), de zoon van de betreurde zanger-pretparkbouwer Bobbejaan. “We werken rond de geschiedenis van vliegtuigen, de moderne luchtvaart en beroepen op de luchthaven. Het themapark voor jong en oud moet een mix zijn van leren, ontdekken, verkennen en spelen.”

Captain Jack wordt opgevat als een echte luchthaven, met een check-inzone, een vertrekhal en realistische gates waardoor men naar echte vliegtuigen kan wandelen. De themahal wordt aangekleed met motoren, propellers, een carrousel, een zeppelin, een helikopter en de snuit van een vliegtuig. De buitenkant wordt opgefleurd met een echte Boeing 747, een helikopter en een Fokker 50.

De blikvanger wordt een 75 meter hoge thermometer, meteen de grootste van heel de wereld. De Eco-Dôme, zoals deze eyecatcher zal heten, bevat een ecologisch informatiecentrum en een uitzichts- en observatieplatform.

IN BEELD. Rauw krijgt themapark over luchtvaart

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

© vgd

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jack Schoepen wil tegen eind 2018 een themapark rond luchtvaart bouwen op de parking van Sunparks in Mol Rauw. Een Boeing 747, een helikopter, een Fokker 50 en de 75 meter hoge Eco-Dôme zijn maar enkele van de blikvangers.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio