Vonnis voor Standard na incidenten in Mechelen voorzien op 20 december

Foto: Photo News

Vonnis voor Standard na incidenten in Mechelen voorzien op 20 december

Print

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maakt zijn uitspraak in het dossier KV Mechelen-Standard allicht op dinsdag 20 december bekend. Dat deelde de KBVB vrijdag enkele uren na de zitting mee.

De Match Delegate constateerde dat een Luikse supporter op zondag 20 november in de match op het veld van KV Mechelen eerst een object en vervolgens een vuurpijl op het terrein gooide in de buurt van de hoekschopvlag. De Geschillencommissie legde Standard vorige week dinsdag “wegens het repetitieve karakter van de gebeurtenissen” één match zonder publiek en de maximumboete van 5.000 euro op. Ook de voorwaardelijke straf van 2 maart, zijnde één wedstrijd achter gesloten deuren na de ongeregeldheden van 25 oktober 2015 in Charleroi, werd effectief gemaakt. De Rouches waren naar eigen zeggen niet op de hoogte van de oproeping en tekenden beroep aan.

In hoger beroep vroeg het Bondsparket om die beslissing te bevestigen. Standard maakte bij monde van juridisch directeur Pierre Lochte gewag van procedurefouten. De Rouches vinden de sanctie ook buiten proportie. “Het is absurd dat we hiervoor vervolgd worden”, liet Lochte nog optekenen.

MEER VOETBALNIEUWS