Belgian Bullets pakken de zege in Europabekermanche in Altenberg

Foto: BELGA

Belgian Bullets pakken de zege in Europabekermanche in Altenberg

Print

Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen hebben vrijdag de Europabekermanche bobslee in de tweemansbob bij de vrouwen in het Duitse Altenberg op hun naam geschreven.

In de zesde Europabekermanche van het seizoen eindigden de Belgian Bullets in de eerste run op de eerste plaats. In de tweede run hadden ze aan een tweede plaats genoeg om de eindzege veilig te stellen. In 1:56.15 waren ze vier honderdsten van een seconde sneller dan het Duitse duo Miriam Wagner en Lisa-Sophie Gericke. De derde plaats was voor de Zwitsers Sabina Hafner en Jasmin Naef. Zij waren 43 honderdsten van een seconde trager dan de Bullets. De tweede Belgische bob met An Vannieuwenhuyse en voormalig meerkampster Sara Aerts eindigde in 1:57.67 op de vijfde plaats, na een vijfde stek in de eerste run en een zevende plaats in de tweede run.

“Generale repetitie! Met een eerste en een vijfde plaats in Altenberg zijn we klaar voor ons Wereldbekerseizoen”, schreven de Belgian Bullets na afloop op hun Facebook-pagina. Bij de Belgische bobsleevrouwen ligt de focus deze winter reeds op de Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De prioriteiten liggen bij het wereldkampioenschap in Sotsji (in februari 2017) en het test-event in Pyeongchang (in maart 2017).

MEEST RECENT