Nieuwe school opent poorten op 9 januari

Foto: GVDV

Nieuwe school opent poorten op 9 januari

Print
Sint-Gillis-Waas - Vrije Basisschool De Eeckberger begint zaterdag met de verhuis naar haar nieuwe schoolgebouwen. Maandag 9 januari, de eerste dag na de kerstvakantie, wordt de eerste schooldag in de gloednieuwe lokalen op het vroegere kerkplein.

Directrice Margo Bosschaert kreeg deze week de sleutels overhandigd van het nieuwe schoolgebouw. “De gebouwen zijn opgeleverd en we zijn enorm tevreden met het eindresultaat. Uiteraard hebben we nog heel wat werk met de inrichting en het plaatsen van het meubilair, maar we kijken uit naar de grote verhuisoperatie”, vertelt ze.

De nieuwe school verrees op de fundamenten van de gesloopte Onze-Lieve-Vrouwkerk in de wijk 't Kalf. Ze bestaat uit twee volumes die verbonden zijn door een luchtbrug. “Het gebouw aan de Stroperstraat omvat op het gelijkvloers vier kleuterklassen, kantoren en lokalen voor buitenschoolse kinderopvang”, zegt Bosschaert. “Op de verdieping bevinden zich de zes klassen van de lagere school. Het tweede gebouw aan de Zavelstraat omvat op het gelijkvloers de refter en sportzaal en op de verdieping een creaklas en zorglokaal. Dit tweede deel kreeg een opvallende, volledig doorzichtige wand.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio