Dit staat er op het spel op de 19de speeldag van de Jupiler Pro League

Foto: BELGA

Dit staat er op het spel op de 19de speeldag van de Jupiler Pro League

Print
Brussel -

Nu de halvefinalisten in de Beker van België bekend zijn is het komend weekend tijd voor de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League, de op twee na laatste voor de winterstop.

Met KV Oostende tegen Zulte Waregem op zaterdag en het altijd beladen duel tussen Racing Genk en Standard Luik op zondag zijn de twee meest in het oog springende wedstrijden netjes over beide speeldagen verdeeld.

Zulte Waregem kon ondanks de twee op negen van de voorbije weken de leidersplaats in de Jupiler Pro League behouden, maar zag wel landskampioen Club Brugge naderen tot op amper één punt. Aangezien de Bruggelingen zondagavond (18u) het zwalpende KV Kortrijk over de vloer krijgen in het Jan Breydelstadion, doet Essevee er best aan om punten te pakken in Oostende. Geen eenvoudige taak, want de kustploeg moest dit seizoen in eigen huis nog maar twee draws toestaan. Na de één op zes in de voorbije twee lastige uitwedstrijden in Brugge en Gent is Oostende wel naar de vierde plaats gezakt in de stand, op drie punten van Essevee.

Zaterdagavond (20u) staan er met de Henegouwse derby tussen Charleroi en Moeskroen, KV Mechelen - Waasland-Beveren, Westerlo - Lokeren en Sint-Truiden tegen AA Gent (20u30) nog vier wedstrijden op het programma.

Standard domineerde de voorbije dagen het voetbalnieuws met de uitspraak omtrent de stopgezette wedstrijd in Charleroi van bijna twee weken geleden, waarvoor de Rouches en Charleroi door de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie zwaar bestraft werden. In afwachting van de uitspraak in beroep van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) moeten de Luikenaars zich opnieuw op het sportieve concentreren in de strijd om de plaatsen in de top zes. Het is intussen wel al van de vijftiende speeldag in Mechelen geleden dat Standard nog eens punten liet liggen in de competitie. Racing Genk hoopt na een nul op zes en een uitgestelde wedstrijd tegen Waasland-Beveren de positieve resultaten van in de Europa League en de Beker eindelijk eens naar de competitie door te trekken. Anderlecht en Eupen sluiten zondagavond (20u) de negentiende speeldag af.

MEER VOETBALNIEUWS