© BELGA

N-VA onderzoekt afluisterpraktijken bij geheime stemming Pol Van Den Driessche

N-VA Brugge zit verveeld met een afluisterincident. Tijdens de geheime stemming op 23 september waarbij Pol Van Den Driessche tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing werd gekozen, zou een gemeenteraadslid die hebben opgenomen en doorgespeeld aan Ann Soete, die ook kandidate voor het lijsttrekkerschap was. Dat staat vrijdag te lezen in de Krant van West-Vlaanderen.

Tijdens de bewuste vergadering moesten beide kandidaten voor het lijsttrekkerschap, Pol Van Den Driessche en Ann Soete, even de zaal verlaten zodat er een geheime stemming kon plaatsvinden. Maar gemeenteraadslid Sabine Helleputte heeft die geheime vergadering opgenomen. Helleputte neemt doorgaans alle vergaderingen en gemeenteraden op. Ann Soete kon de tape later beluisteren. Er zijn ook bronnen die melden dat ook rechtstreeks contact was met Ann Soete die avond.

Lokaal voorzitter Dirk Barbier ontkent het verhaal niet en meent dat daardoor het vertrouwen geschonden is. Hij eist dan ook een intern onderzoek, maar volgens Geert Orbie, arrondissementsvoorzitter is dat al gebeurd. “Op die tapes staat niets wereldschokkend, maar ze mochten niet gemaakt zijn”, aldus Orbie. Volgens hem is daarmee ook de kous af en zal Helleputte niet gesanctioneerd worden voor het maken van die opnames.

Ann Soete bevestigt dat ze de tapes heeft gehoord, maar zij legde zich ondertussen neer bij het lijsttrekkerschap van Pol Van Den Driessche, die zelf de rangen wil sluiten na dit incident.

Vastgoed

Jobs in de regio