Zo feest chef Seppe Nobels: “Dit jaar gaan we ‘all the way’, in Trump-thema”

Seppe Nobels bij de nieuwjaarsschildering op zijn terrasdeur. Foto: Joris Herregods

Zo feest chef Seppe Nobels: “Dit jaar gaan we ‘all the way’, in Trump-thema”

Print

“In onze familie draaien feesten altijd rond eten”, zegt Seppe Nobels, chef-kok van Graanmarkt 13 . “Dat hebben ze ons toch meegegeven: ‘geniet van eten en geniet van de momenten samen’.” Maar de kerst 2016 wordt in de familie Nobels toch iets speciaals.

“Vorig jaar hebben mijn familieleden - ouders en zus, broer van mijn vader en zijn gezin - me op een waanzinnige manier verrast”, zegt de chef van Graanmarkt 13. “Mijn tweede boek ‘Greens that taste like Friendship’, was pas uit en iedereen had er een gerecht uit klaargemaakt. Tien gangen uit mijn boek: dat was zo super: waanzin.”

“Dit jaar is het thema Trump. In het weekend na de verkiezingen waren we samen om te loten voor wie je een cadeautje moet kopen. Toen hebben we ons feest een Trump-thema gegeven: een Amerikaanse kerst die er zwaar over zal zijn. We gaan all the way met pulled pork, muffins, kerstbeignets en natuurlijk, the Turkey. Die doe ik.”

Altijd soep

“Ik ben trouwens volledig mee met dat kerstgedoe hoor. Ik ga dus ook voluit voor die kalkoen. Maar zelfs dan heb ik graag een soep op voorhand. Ik vind dat erbij passen, zeker als je feestelijk met de familie bijeen zit. Hoe beter starten dan met een seizoensgebonden soep? Die is trouwens in een wip bereid.”

Antwerpse chefs vertellen nog een hele week in Gazet van Antwerpen voluit over hun ideale feestmenu en hun eigen eindejaarstradities.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio