Mercedes maakt vervanger Rosberg pas begin 2017 bekend

Lewis Hamilton en Nico Rosberg Foto: Mercedes F1 team

Mercedes maakt vervanger Rosberg pas begin 2017 bekend

Print
Het Mercedes F1 team heeft laten weten dat het pas begin volgend jaar zal bekendmaken wie de vervanger van Nico Rosberg wordt.

Rosberg kondigde enkele dagen na het behalen van zijn eerste wereldtitel zijn afscheid van de Formule 1 aan. De Duitser zorgde daarmee voor een schokgolf in de Formule 1 en plaatste Mercedes daardoor meteen ook in een moeilijke situatie.

Met nog amper drie maanden te gaan tot de eerste wintertests van het nieuwe F1-seizoen moest Mercedes plots op zoek gaan naar een nieuwe rijder. Aan kandidaten geen gebrek, zo liet Mercedes al weten. Ongeveer de halve F1-paddock zou reeds contact hebben opgenomen met Mercedes. 

Heel wat rijders liggen momenteel echter onder contract bij een ander team. Tegelijkertijd heeft Mercedes met Pascal Wehrlein een jonge rijder in haar talentenprogramma zitten. Wehrlein, die het voorbije F1-seizoen voor Marussia Racing reed, staat uiteraard te springen om de overstap naar Mercedes te maken. 

Het is echter geen uitgemaakte zaak dat Wehrlein Rosberg zal vervangen. Ook de namen van onder meer Fernando Alonso (McLaren) en Valtteri Bottas vielen de voorbije dagen al. Toch zal het nog even wachten zijn alvorens we duidelijkheid krijgen over de vervanger van Rosberg.

Mercedes liet gisteren immers weten dat we dit jaar geen bekendmaking meer moeten verwachten en dat we pas begin 2017 zullen te weten komen wie Rosberg opvolgt.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

 

MEEST RECENT