Hungry Henrietta voelt wensen van klanten aan

Print

Olivier Cielen midden in zijn zaak. Foto: Patrick De Roo

Antwerpen -

Hungry Henrietta is een van de oudste restaurants van de stad. Dik zeventien jaar staat Olivier Cielen achter het fornuis. Hij nam de zaak over van zijn ouders, die in 1973 de allereerste brasserie van de stad openden.

Olivier Cielen, chef van Hungry Henrietta, liep school op Stella Maris in Merksem. Maar vanaf zijn elfde stond hij al vaak naast zijn vader aan het fornuis. Dat was nog in de Sint-Jacobstraat. Later verhuisde de zaak naar een stille plek achter het bisschoppelijk paleis.

Olivier Cielen heeft geen reden tot klagen. Hij heeft standvastig personeel en zeer trouwe klanten. Zij bepalen voor en groot deel wat er op de kaart blijft staan en welke gerechten er worden gewisseld. “Traditionele gerechten kan ik niet zonder protest van de kaart halen”, bekent Olivier. Zo zijn de kalfszwezeriken een klassieker, maar ook een absolute aanrader. Volgens de belastingen zouden ze trouwens te goedkoop zijn.

Een uitsmijter: Olivier doet graag inspiratie op in buitenlandse brasserieën, waar de sfeer van Hungry Henrietta hangt. “In mijn lijstje staan onder meer Balthazar in New York en Dal Bolognese in Rome.”

www.hungryhenrietta.be, Lombardenvest 19, open op weekdagen.

Lees meer over Hongerige Henrietta in Gazet van Antwerpen van zaterdag

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio