Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“De trainer heeft veel geduld met ons”

voetbal1ste provinciale - Tom Cappan Lyra

Lyra sluit zondag het eerste competitieluik af met een thuismatch tegen Verbroedering Zwijndrecht. Een zege is meer dan welkom om het jaareinde met een positief gevoel tegemoet te kunnen zien.

Voor Tom Cappan hebben de bezoekers maar weinig geheimen, want hij is een man van Linkeroever.

“Ik ken de club en zijn spelers inderdaad vrij goed”, zegt de flankspeler. “En dan zeg ik meteen dat we ons niet mogen blindstaren op het klassement.”

“De heenmatch wonnen we wel, maar dat gebeurde eerder moeizaam. Al putten we destijds heel veel vertrouwen uit die partij. Dat moet nu opnieuw gebeuren. Zwijndrecht mist bovendien Glenn Bouwmeester en dat scheelt toch meteen een slok op een borrel. Maar het blijft ondanks hun huidige positie een te duchten tegenstander.”

“Groep die aan het rijpen is”

Lyra profileerde zich de voorbije maanden als de koning van de gelijke spelen. Een driepunter tegen Verbroedering Zwijndrecht zou pas de zesde zege in 17 wedstrijden worden.

“Mja, de trainer heeft veel geduld met ons”, glimlacht Cappan.

“We zijn een groep die volop aan het rijpen is. We missen vaak maturiteit en dat kost punten. Maar we pinnen ons niet vast op een welbepaald doel. Alleen de volgende match is belangrijk en vooral beter worden is de opdracht. Daar draait het om. We worden nu al telkens bewierookt door de tegenstander. Dat zal tot een betere tweede ronde leiden.”