Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“Ik heb me eindelijk aangepast”

voetbal1ste provinciale - Rayane HimiGroen Rood Katelijne

Mechelen -

Groen Rood Katelijne trekt zaterdagavond naar De Kempen, dat tot op twee punten van de fusieploeg genaderd is. Vorig weekend tankte Groen Rood vertrouwen door een gelijkspel te pakken tegen een sterk Oppuurs.

Rayane Himi was zondag superieur op het middenveld van Groen Rood. De 20-jarige Himi had een serieuze aanpassingsperiode bij Groen Rood. Vorig seizoen bij Bornem kwam hij te weinig aan spelen toe en de jaren voordien bij de beloften van KV Mechelen zijn moeilijk te vergelijken met de manier van spelen in eerste provinciale. Maar Himi beet door. Al weken is Himi nu de motor van de ploeg. “Bij mijn eerste wedstrijden miste ik zeker wat duelkracht”, vertelt de 19-jarige student aan het sportkot in Brussel.

“Momenteel loopt het op wieltjes. Ik sta al twee maanden aan de aftrap en maak nog elke week progressie. Ook mijn ouders voelen zich tip top in deze familiale sfeer. Op termijn wil ik opnieuw wat hogerop gaan voetballen, maar op dit ogenblik is de combinatie studie-voetbal dicht bij huis voor mij de ideale oplossing.”